Thursday, January 24, 2013

Eu si Pampers


V-am spus intr-un post de acum cateva zile in care vorbeam despre bloggareala platita ca urmeaza sa incep un proiect cu Pampers. Cand mi s-a propus asta am cam ezitat. Am ezitat nu pentru ca aveam ceva cu Pampers ci pentru ca am o retinere de principiu la capitolul branduri mari. Cand sunt prea mari nu imi miroase mie bine. Nu stiu de ce. Poate din cauza barfei populare ca marile concerne uneltesc impotriva noastra, sau mai stiu eu ce. Nu cred basmele astea, dar cand auzi peste tot ca trebuie sa sufli in iaurt, pana la urma sufli. 

Dar cum tot aveam de gand sa imi incerc norocul cu pub pe blog m-am luat la intrebari ca sa imi aduc picioarele pe pamant. Mi-am dat seama in felul asta ca de fapt nu ma deranjeaza nimic la Pampers. Ba poate chiar mai mult de atat. M-am apucat sa studiez amanuntit problema ca sa stiu in ce ma bag. Am luat istoria - pana in zilele noastre nu tin minte ca Luca sa fi avut vreo iritatie de la scutece. Se irita el, saracul ca e om, dar nu scutecele sunt de vina. Deci aici era irelvanta marca scutecului. Apoi am studiat fizica - dinamica fluidelor - cam toate scutecele pe care le-am incercat au capotat la un moment dat si fluidele au mai scapat din "incinta" in care ar fi trebuit sa stea. Doar Pampersul a rezistat eroic oricat de mult. 1-0. Am luat si mecanica, tot din fizica - la cat de mult sare Luca, toate scutecele in afara de Pampers s-au dezlipit sau s-au ghemotocit sub actiunea unor forte de frecare, gravitationale sau de forfecare de ne spunea copilul singurel ca il jeneaza. 2-0. Pai bai nene, daca tot am ajuns la rezultatul asta printr-un exercitiu de sinceritate si studiu, atunci de ce sa nu scriu despre ei?

Si iata-ma. Va prezint noul Pampers Premium Care. Ele oricum erau cele mai bune scutece de la ei, dar acum cica sunt si mai bune. O singura problema am cu produsul asta. Au pus un indicator de umezeala pe care nu il mai putem testa pe Luca pentru ca crescut peste limita pana la care i s-ar potrivi Pampersii cu indicator. Mi se pare o chestie foarte misto si demna de secolul nostru asa va rog pe voi sa imi ziceti cum functioneaza ca moooor de curios. Are beculete? :)

Inca ceva, un motiv in plus pentru a intra in campania asta a fost ca mi-au dat ocazia sa scriu despre niste subiecte frumoase in felul in care ma simt comod . Articolele vor aparea intr-o revista de mamici, deci o noua cale de acces a ideilor mele catre public. O sa vedeti si pe blog despre ce e vorba. O sa va placa.

Deci, au beculete sau nu?



24 comments:

  1. Bai, nu:) si eu ma asteptam la ditai gadgetul:) au in schimb o dunga fina galbena pe mijloc cand e curat , care se albastreste pe masura ce devine clar ca tre schimbat. Ma rog, eu poate as fi mai impins un pic albastreala, dar in fine, merge. Pampers premium care chiar ruleaza. Noi prindem ultimul numar, suntem la 3.
    Maria

    ReplyDelete
  2. premium care sunt mai bune, dar cele active baby sunt groaznice- mai mici, mai aspre, lasa gel pe piele. si stii ce? exista si alte marci de scutece comparabile cu premium care si mult mai ieftine. iar la cat de des trebuie schimbat un scutec, nu merita 1,5 lei. iar faza cu indicatorul e penibila, doar e evident cand trebuie schimbat scutecul.
    parerea mea

    ReplyDelete
    Replies
    1. faza cu indicatorul cred ca e o miscare de marketing, dar mi s-ar parea utila pentru nou nascuti. imi amitnesc ca in primele zile ale lui Luca il controlam nestiutori din 30 in 30 de minute. daca aveam indicator poate o ardeam mai cill out .:)

      Delete
  3. http://ta-su.blogspot.ro/2012/05/scutece-si-ficati.html
    Sincer imi placea blogul tau la inceput si asteptam posturile cu nerabdare ca sa mai invat si eu cate ceva despre viata care ma astepta si pe mine. Am trecut si peste parte cu reclamele pentru ca din cand in cand mai bagai cate un post ok.
    Dar acum sincer ai inceput sa te contrazici vizibil si oarecum penibil. Sa zicem ca un ban in plus nu strica niciodata, dar in cazul asta toata ideea (initiala, din cate tin eu minte)de la baza blogului tau a fost inlocuita cu totul alta.

    Nu stiu daca lucrezi intr-o firma pe PR, daca nu, poate ar fi cazul sa incerci si cu ocazia asta sa schimbi si numele blogului cu "produse pentru copii, testate si acceptate de Luca".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utopic, mersi de interes. Faptul ca mi-ai dat link-ul insemna ca citesti cu atentie si asta ma maguleste si bucura mult.

      Cat despre ce zici acolo...am scris acest articol tocmai pentru a-mi justifica schimbarea de conceptie vis-a-vis de Pampers (nu de pemparsi). Acolo nu vorbeam de Pampers Premium Care pe care nu-i descoperisem in totalitate. Mi-a trebuit multa vreme sa ma conving de branduri si tipuri de scutece.

      Si citez din articolul de fata: "Pai bai nene, daca tot am ajuns la rezultatul asta printr-un exercitiu de sinceritate si studiu, atunci de ce sa nu scriu despre ei?"

      In alta ordine de idei, lucrez la Renault si scriu DOAR despre ce testez si aprob eu, Luca si Del. :)

      Delete
    2. Nu vreau să fiu înţeleasă greşit. Noi folosim pampers din prima zi adică de aproape 13 luni,deci nu sunt deloc împotriva lor.
      in momentul in care ai scris de scutecele textile aproape că vroiam şi eu. De asta am şi reţinut articolul. Adevărul e că urmăresc cu interes blogul tau, dar partea cu reclamele îmi scade interesul din ce in ce mai mult.

      Delete
  4. Sunt bune scutecele si ok si cu indicatorul, desi nu e chiar asa mare chestie, ca te prinzi si singur cand trebuie schimbat, chiar si daca nu da semnale sonore posesorul scutecului. Sunt si cam scumpe. Si da, cele active baby, cum zicea cineva mai sus, sunt si cam proaste si cam scumpe. Sunt scutece foarte aproape calitativ de cele premium si mai bune ca pret, noi chiar am incercat cateva.
    Imi plac scutecele premium care, nu zic ba, da' cand realizezi cat te costa pe luna ... iti cam piere cheful, mai ales luand in considerare ca oricum schimbi copilul des, ca doar n-o sa-l lasi ud sau murdar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. faza nasoala e ca atunci cand iau d'alea mai ieftine regret pentru ca mi se intampla sa cedeze exact cand imi e lumea mai draga si nu am altul la mine. Deci nu stiu ce sa zic...

      Delete
    2. Adevarat, se intampla si asta :)...
      Noi am gasit unele apropiate calitativ si rezonabile ca pret.
      Nici cele mai bune si mai scumpe n-au rezistat la nr. 2 eliminat cu presiune...asa ca am incercat o cale de mijloc.
      Am incercat si variante eco, insa erau prea rigide, cel putin pentru bumfleiele noastre :)).

      Delete
  5. Adevarul este ca am inceput sa folosesc Pampers de cateva zile si sunt foarte incantata. Nu stiu de ce se plang altii, dar dupa 6 luni in care am folosit tot felul de scutece fara nume, Pampers chiar m-au dat peste cap.

    ReplyDelete
  6. I'm with Utopic on this one ... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dedi, cel putin fii mai temperat in aprecieri sau critici pt ca nu se stie cand ai nevoie sa iti schimbi parerea :). Siincer, acum accept mai usor reclama pt ca e pe fata, nu suport reclama mascata. Si exact asta faceai la inceput.

      Delete
    2. Nu am facut reclama masca niciodata. Dar reclama stangace am facut kklau si am sa mai fac. Nu sunt bun la capitolul asta deloc. Incerc sa invat vorbesc o limba grea :)

      Delete
  7. :) asta e..tre' sa mi-o mai iau si eu din cand in cand :P

    ReplyDelete
  8. Scutecele Pasmpers sunt evident nepotrivite pentru orice fel de bebelus, vin la pachet si cu servetelele umede. De ce nu promovezi atentia parintilor de a raspunde nevoilor fiziologice ale copiilor lor si de a-i ajuta sa-si faca nevile in mod liber. E adevarat ca e mai greu, dar e infinit mai bine pentru copil care, in felul acesta, apreciaza atentia parintilor, dorinta parintilor da a le intelege semnele si, nu in ultimul rand, o asemenea atentie e o dovada inalta de iubire care nu va ramane fara raspuns din partea bebelusilor.
    Iar daca, uneori, esti totusi nevoit sa-i pui scutec macar pune-i un scutec ... bio, facut din bumbac organic. Sunt multe blogguri de unde se poate afla cum sa-ti cresti copii fara scutec, "emigranti in Tenerife" ar fi unul. Nu e ok sa faci reclama la Pampers si sa pari ca.... nici usturoi nu ai mancat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. De ce crdeti ca nu am mancat usturoi? Am mancat si rahat si usturoi. Kasati-ma cu pampersul linstit, in oacatul meu.
      Iar faza cu Tenerifele .... E cel putin dubios sa se cace copii pe trotuar. Pe mine nu ma tine. E cu adevarat cel mai natural lucru cu putiinta si cel mai bun, dar nu am ficat si nici curaj pentru asa ceva. Deci mananc cacat cu Pampers linistit. Si imi pute gura.

      Delete
    2. Oribil! Cum sa lasi copilul sa faca PESTE TOT la dracu' cu toata civilizatia, daca ar face toti bebelusii peste tot, in magazine, aeroporturi, plaje etc, cum ar arata oare lumea asta?

      Delete
  9. noi folosim huggies,baby love de la dm...cei de la pampers o iritau p sel cand era mika .

    ReplyDelete
  10. noi folosim huggies,baby love de la dm...cei de la pampers o iritau p sel cand era mika .

    ReplyDelete
  11. super interesant, minunat
    de mult voiam ceva despre pampersi si cacutza la copii
    oau

    ReplyDelete
  12. de doar cateva zile am descoperit acest blog si imi place la nebunie,rad si ma relaxez citindu-l..l-am recomandat si altor mamici si tatici :)
    noi avem un ingeras de 2 luni si de la nastere am folosit premium care,o singura data am primit un pachet de bella si abia asteptam sa le termin,nu se compara si nici diferenta de pret nu mi se pare atat de mare incat sa iau ceva mai slab calitativ..
    si daca faci si reclama care este problema ? daca poti sa scrii din placere si sa iei si bani,atunci de ce nu ? asta e jobul ideal,asa ca tine-o tot asa.. si pe mine ma deranjeaza cand vreau sa citesc ceva pe un site si imi apar o multime de ferestre cu reclame care trebuie inchise si care ma incurca la citit,dar nu este cazul tau din ce am vazut,cateva poze si aluzii nu incurca pe nimeni ..
    P.S.: sunteti o familie superba

    ReplyDelete
  13. Ai nimerit pe teren minat, acu' o sa ti se urce toate "mamicutzele bio-eco" in cap...
    Eu folosesc Pampers Premium Care de cand a aparut plodul pe lume si nici ca pot fi mai multumita. Ideea de scutece refolosibile nu ma incanta deloc, o fi buna pentru altii, dar nu si pentru mine. Asta micu' e perfect curat si uscat, fara iritatii si alte minuni invocate de militantii pro-refolosibili.
    Pentru cine e interesat de o combinatie mai economica, recomand Pampers Active Baby (cei normali) pentru zi si Premium Care pentru noapte. Premium Care au in mod evident si masurabil o putere mai mare de absorbtie, deci accidentele nocturne sunt mai rare. Eu i-am cantarit si un Premium Care poate avea dimineata si 6-700 de grame. Piticot bea seara un biberon de lapte si dupa aia mai lipaie si apa, plus ca mai cere noaptea. In consecinta, pisuleste non-stop tot ce prinde. Asa ca mi-am facut calcule si planul asta ma avantajeaza cel mai bine. Cine o sa-mi sara in cap ca distrug planeta, sa-si revizuiasca notiunile despre detergenti si energie electrica si sa se abtina de la comentarii. Cine zice ca arunc bani pe geam, sa afle ca-s banii mei si-i arunc unde vreau. Cine a aflat ceva util din ce-am scris eu, sa dea mai departe.
    Sa ma tii la curent cu promotiile!

    ReplyDelete