tag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post2712095788210871384..comments2023-10-31T13:47:19.253+02:00Comments on ta-su - blog de tată: Painea verde de acasadedihttp://www.blogger.com/profile/03347430068748478645noreply@blogger.comBlogger52125tag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-89924146270353554912013-08-21T14:49:32.937+03:002013-08-21T14:49:32.937+03:00wow ce comentariu complet! :) merci!wow ce comentariu complet! :) merci!dedihttps://www.blogger.com/profile/03347430068748478645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-54548478969092929682013-08-21T14:45:09.628+03:002013-08-21T14:45:09.628+03:00Nu am mai trecut demult pe aici să citesc dar acum...Nu am mai trecut demult pe aici să citesc dar acum am avut timp şi răbdare să citesc fiecare comentariu.Să creşti copilul 100% eco şi bio este imposibil, atât timp cât sunteţi o familie urbană. E doar un deziderat. Am trecut şi eu prin asta şi încă mai am războaiele mele.Fapt pt. care am cumpărat pământ lângă oraş la 7 min. de mers cu maşina şi am obţinut într-o primă fază, la nivel experimental ceea ce am putut: roşii (din propriile răsaduri), cartofi, verdeţuri, morcovi, ţelină, pătrunjel,dovlecei, etc.Dar grădinăritul consumă extrem de mult timp.Şi servici şi casă şi copil de clasa I şi grădină...chiar peste puterile mele, în condiţiile în care nu locuiesc acolo.Altfel spus:pentru fiecare categorie de alimente:lactate, legume şi carne îţi cauţi furnizori diferiţi şi siguri.Faci o aprovizionare mare odată la...şi gata.Şi caşul(de la ciobani) se poate congela felii mai mici sau îl frămânţi cu sare şi îl pui la borcan, la frigider. Ai multă vreme. Până la 4 ani ai fetei am adus lapte de vacă(crescută pe păşune)de la munte în sticle de 2 l, transferat apoi în sticle de 1/2 de l (mai fiabil)şi congelat. Acum am o sursă de lapte de ţară, de la o bătrânică dintr-un sat din apropiere.Cunosc laptele după gust şi după cum se acreşte mai repede.Iaurtul de casă se face simplu:laptele de ţară este fiert bine, îl laşi să ajungă la temperatura scăzută, adică mai călduţ (nu fierbinte )şi îl pui în vas de lut. Am luat ulcele speciale ca dimensiune de la Horezu, ca să încapă în frigider. Peste laptele călduţ pui o lingură (sau cât vrei) din ce iaurt doreşti tu(de ex. Pilos).Pe căldura asta, până a doua zi ai lapte acru.După ce s-a acrit îl muţi totuşi la frigider. Poţi să nu adaugi nici un alt iaurt,se va acri de la sine.Iarăşi e foarte bun. Dar trebuie băut în cca.2-3 zile, altfel nu mai este bun.La ţară, în loc de cultură din comerţ se pune cred, cheag ...sau cam aşa ceva. Dar la oraş, de unde? Nici să ne complicăm inutil existenţele nu este o soluţie.Stresul generat în căutarea celor mai bio alimente este mai nociv decât hrana procesată. Nu merge.Dacă Luca mai gustă o bucăţică de salam pe la o ocazie, aniversare, ceva...lasă-l că îi trebuie supape. De trei ori pe an, nu se pune.<br />Dinţii copilului se cariază şi de la excesul de hidrocarbonaţi, de la cereale. Paradoxal, nu? Soluţia la pâine este fie să găseşti o sursă, fie să o faci în casă. Dar cine a experimentat pâinea de casă ştie că este departe tare ca aspect şi consistenţă de cea din comerţ.Nu avem timp şi dispoziţie să gătim atât.Faceţi mai multă pâine în weekend şi în restul săptămânii fie cumpăraţi , fie treceţi pe mămăligă, fie mâncaţi mai puţină. Aşa procedăm noi.Nu se mănâncă pâine decât dacă e ceva de uns pe ea, altfel...la supe, ciorbe,pilafuri, nu. Aşa ne-am obişnuit. Dispreţuiam mămăliga până acum un an, iar în prezent aş mânca combinaţii de genul mămăligă cu zacuscă, ceea ce e bizar.Dar să fie făină de porumb de la moară.Are alt gust.Deci dacă vrei să mănânci bio trebuie să-ţi modifici şi aşteptările şi chiar cantităţile. Da, străbunii mâncau bio şi poate doar carne de vânat, dar puţin cantitativ. Şi munceau mult să producă mâncarea.Aaaa, roşia o cunoşti după mirosul specific care e mai puternic la codiţă. Nu miroase cum ştiu eu, nu cumpăr chiar dacă arată ca în reclame sau este ieftină.Roşiile de grădină se coc de la jumătatea lui iulie, încolo. Ce iese mai devreme pe piaţă este fie de import din Turcia(sau de aiurea), fie de solar (acolo nu prea se mănează), fie făcut în cultură forţată. Roşiile din septembrie sunt mai degrabă pentru conserve şi bulion pt. iarnă şi scad ca preţ, puternic sub 1 leu.Şi doar nu stau toată vara fără să mănânc nici-o roşie, cu gândul la cele de toamnă.Soluţiile sunt aşadar combinate, cu un procent variabil de compromis. Suntem urbani până la urmă, mult prea informaţi şi de aici dilemele şi conflictele noastre.Deci stabileşte sursele, pe categorii de alimente, distanţe şi variabila de compromis.Nu există reţeta perfectă.Fir-ar să fie, ce-am mai scris, că nici la mine pe blog nu scriu atât!Ghindaahttp://www.uncopilsioghinda.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-66057806799595939882013-08-12T23:34:09.533+03:002013-08-12T23:34:09.533+03:00De exemplu, noi, ne-am facut o casa in Adunatii-Co...De exemplu, noi, ne-am facut o casa in Adunatii-Copaceni, la vreo 15 km de Bucuresti. Aici toata lumea face agricultura si poti cumpara ce legume vrei. Sunt stropite doar de mana, lucru pe care il faceau oamenii si acum 20-30 de ani. Despre mezeluri nu pot spune decat ca nu exista nimic sanatos pe piata, deci mai bine nu consumi, ca si noi. Daca vrei ceva carne pentru micul dejun, cumperi un muschi de porc si il faci la cuptor si apoi il tai felii subtiri si asta e. Daca vrei carnati, cumperi ingredientele si il faci in casa. Daca vrei carne crescuta cat mai aproape de normal, stiu cateva surse, dar pretul e putin mai mare ca in magazine. De asemenea poti cumpara un porc dintr-un targ din asta dominical pe langa Bucuresti, il tai si faci din el sunca, carnati, muschi file, etc. Porcii la tara sunt crescuti mai bine decat in fermele industriale. Posibilitati sunt, trebuie doar sa faci unele lucruri singur, nu prea ai altfel cum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-12040541067494553842013-08-10T15:03:59.434+03:002013-08-10T15:03:59.434+03:00Cauza degenerarii fizice ( dintii strambisi altele...Cauza degenerarii fizice ( dintii strambisi altele ) e lipsa nutrientilor, nu doar a vit K2. Insa K2 e direct legata de aparitia cariilor si problemelor osoase.<br /> In rest, faci cum consideri.Tzipihttps://www.blogger.com/profile/06147319918588131896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-82858954689926781132013-08-09T09:57:33.782+03:002013-08-09T09:57:33.782+03:00Tzipi, te-ai intooors. Ma bucur sa te "vad&qu...Tzipi, te-ai intooors. Ma bucur sa te "vad". Nush ce sa zic de branza si dinti... Eu am mancat branza de la vacile famigliei mancate doar pe islaz non stop mix cand eram mic si am niste dinti strambi in gura de numa'....e adevarat, strambi dar nicio carie. ;)dedihttps://www.blogger.com/profile/03347430068748478645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-42218200221937808112013-08-08T21:07:42.534+03:002013-08-08T21:07:42.534+03:00--- Rosia sanatoasa o recunosti pentru ca arata ..... --- Rosia sanatoasa o recunosti pentru ca arata .. nesanatos ! Adica e mica, jigarita, fara motul ala tuguiat, si are ceva urme negre ca nisipul pe ea ( trebuiesc taiate jos ). Trebuie sa aiba neregularitati, denivelari.<br /><br />--- Branza buna : intrebi vanzatorul daca isi duce vacile la pasune. Asta e cel mai important, sa fie hranite cu iarba, pentru ca vor avea vit K2- MK7. O gasesti doar in grasime-lactate-galbenusuri de la animalele hranite cu iarba. Altfel, n-are. Fara K2-MK7, cand Luca va intra in adolescenta, o sa aiba carii, dinti strambi, probleme de dezvoltare a oaselor. Cand oasele sunt in crestere, are nevoie de mult K2-MK7, iar din alimentatie nu prea are de unde isi lua. E mai important sa fie branza de la animale scoase la pasunat, decat orice alt cheag natural sau artificial sau alta spaima .<br /><br />--- nu exista mezeluri bune, toate's de cacao. sunt deseuri alimentare.<br /><br />--- nu exista iaurt de incredere, in afara celui care il faci tu acasa. Sau pune niste lapte la prins si gata. Pana la urma cum e, ai intarcat sau nu copilu', ca vad ca tot vrei sa-i dai lactate ? Rasa umana nu se lasa intarcata toata viata lor.Tzipihttps://www.blogger.com/profile/06147319918588131896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-37578448419800122932013-08-07T12:48:11.242+03:002013-08-07T12:48:11.242+03:00Unde traim, taica, asa bine, eu vad cum pica in ju...Unde traim, taica, asa bine, eu vad cum pica in jurul meu ca mustele. Ba un cancer la 35, ba o ciroza la 42, ba niste diabet la 12. Eu nu ma vad prinzand pensia, nici cu, nici fara legume bio. <br />In rest, de acord cu absolut tot ce zisesi :)Kariokahttps://www.blogger.com/profile/11272065605317399093noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-69594416355304038602013-08-02T15:16:15.581+03:002013-08-02T15:16:15.581+03:00Am uitat sa zic ca generatia noastra cu 'cheia...Am uitat sa zic ca generatia noastra cu 'cheia la gat' cred ca a mancat si baut toate prostiile de pe vremea lui Ceasca si dupa 90 - tot felul de mezeluri, tec-uri, apa direct de la robinet - luam afara o sticla de 2 litri si faceam share intre noi si multe altele. Dar uite ca traim si suntem bine. Intr-adevar acum este si multa informatie, si dezinformari dar si producatori mai smecheri , dar sa nu uitam ca un rol foarte important in are sistemul imunitar uman pe care trebuie sa-l intretinem cum trebuie, dar despre asta in alte topicuri si discutii Geo Zahariahttps://www.blogger.com/profile/10779720127977922132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-82385943305933103892013-08-02T14:54:02.609+03:002013-08-02T14:54:02.609+03:00E din ce in ce mai greu cu mancarea in zilele noas...E din ce in ce mai greu cu mancarea in zilele noastre . De principiu la paine cu cat e mai scumpa si de diferite tipuri cu seminte, intregrala etc se pare ca mai buna si e pare ca nu te ingrasa ca o paine de 1 leu. <br />- cu rosiile, aici sunt relativ expert, avand in vedere copilaria ptrecuta la 'tara' si acum cand am rude si fac aprovizionarea direct de la sursa :). Iti spun pe scurt cam cum trebuie si voi pune si o poza in curand pe blogul meu (pe care tocmai l-am initiat azi :), o contributie avand si blogul tau). Rosia autentica este cea de tara mai bine crescuta (acum deinde de soi), mai patata, mai inegala dpdv al formei mai sparta pe alocuri in special la vrej; vrejul poate lipsi depinzand de modul cum s-a cules dar la fel de posibil sa existe, dar un aspect foarte important - a se mirosi vrejul, acesta fiind un miros inconfundabil de rosie romaneasca autentica care nu poate fi confundat cu cel turcesc pentru ca nu exista :) <br />- la branza nu sunt foarte expert dar cum zici tu conosc, am relatii :) si am luat direct de la producator diverse tipuri de branza. acum ceva ani mancam de oaie mai multa dar acum sunt impartit intre vaca, oaie si capra din cand in cand. E greu sa-ti zic aici trebuie sa-ti arat :P . In principiu, logic, e gustul pe care ti-l formezi in timp cand iei de la surse adevarate si apoi vii in piete si il compari, dar si aspectul , zerul ,cata apa si sare s-a folosit<br />- la carnea din macelarii depinde la fel de traditia macelariei, cata lume cumparara de acolo, renumele macelariei. Intr-adevar macelariile turcesti pot fi o solutie, dar u cel putin cunosc 2 macelarii de 'bulgari' in 'Salajan' unde stiu ca au carne buna. Poti avea surprize mari in diverse macelarii<br />- mama lor de mezeluri, noi nu prea consumam decat rar si atunci - doar muschi file si chestii mai scumpe<br />- la iaurturi nu stiu sigur care cum sunt noi cousumam frecvent Napolact si Covalact- parca mi se par mai ok dar e doar pararea mea<br />Sa auzim de bineGeo Zahariahttps://www.blogger.com/profile/10779720127977922132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-13520058337829664142013-07-28T11:30:01.838+03:002013-07-28T11:30:01.838+03:00Salutare! A propos de rosiile "cu tugui"...Salutare! A propos de rosiile "cu tugui" (si cu asta eu ma opresc), stiu ca unele sunt ok, pentru le creste socrul meu in gradina, si STIU 100% ca nu pune ingrasaminte de nicio culoare, doar ca asa este soiul - "cu tugui". Deci daca nici astea nu sunt naturale, atunci... no comment :).<br />Trebuie stiut de unde sunt...<br />Nice Blog BTW!BLaurnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-39251295142429856232013-07-26T22:50:24.417+03:002013-07-26T22:50:24.417+03:00Buna Irina. Laptele primit nu e fiert - il luam di...Buna Irina. Laptele primit nu e fiert - il luam direct din hardaul fermierului:). Il fierbem acasa in oala de fiert lapte(aia care fluiera cand se fierbe). Daca nu ai asa ceva, orice oala e buna - cu conditia sa il dai in clocot de vreo 2-3 ori, sa fii sigura ca e fiert bine.<br />Cu laptele am inceput de la 1 an. Dr. ne-a recomandat sa ii dam maxim 500 de g lapte /zi - pentru ca e totusi destul de gras. Si niciodata sa nu ii dam lapte pasteurizat din comert(prin pasteurizare se distrug exact acizii grasi de care ziceam mai sus si raman cei nocivi, care nu fac nici un bine copilului).<br />Daca vrei, putem vorbi in privat mai multe(sa nu umplem de comments cutia blogului) :) roxanatimosiu@yahoo.com. <br /><br />PS Dedi, iaurt si branza faceam in casa din laptele de tara: iaurt in iaurtiera, iar branza cu lapte si fermenti din iaurt. <br />Sanatate la toti:) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-2194777258648328922013-07-26T18:17:52.209+03:002013-07-26T18:17:52.209+03:00Buna
Pentru legume cred ca merita incercat si aic...Buna <br />Pentru legume cred ca merita incercat si aici: http://iulianai.blogspot.ro/. Sunt in anul 1 conversie bio.<br /><br />Oua, lapte si carne de la tara (desi parerea mea e ca nici alea nu mai sumt 100% bio avand in vedere ca cerealele cu care sunt hranite animalele sunt erbicidate cu diverse substante).<br /><br />Branza cea mai naturala cred ca e cea facuta in casa. Eu una nu stiu pe nimeni care sa nu foloseasca cheag din comert (cred ca sunt foarte putini cei care inca isi mai fac cheag) <br /><br />Penrtu pui am gasit cautand pe net http://www.cojocarii.ro/2011/07/moara-cu-noroc-ivan/. N-am incercat inca dar ma bate gandul, sper sa mai fie de actualitate.<br /><br />Silvia<br /><br /><br /><br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-12268395678353057172013-07-26T14:30:44.359+03:002013-07-26T14:30:44.359+03:00Mersi de link. arata bine site-ul.
cat despre rec...Mersi de link. arata bine site-ul.<br /><br />cat despre reclama...mersi de sprijin...eu oricum am sa pun link-uri sau informatii in care cred, orice ar zice lumea. nu propun balarii ci doar chestii in care cred cu adevarat. asa ca d'aia nu mai pot eu de reclama :Pdedihttps://www.blogger.com/profile/03347430068748478645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-49387211828929385752013-07-26T13:46:30.003+03:002013-07-26T13:46:30.003+03:00Buna,
si noi avem aceasta problema. Tot cautand sa...Buna,<br />si noi avem aceasta problema. Tot cautand sa ii asiguram la copil o mancare cat mai sanatoasa, am gasit acest site: http://cutiataranului.ro/blog/ unde ne-am abonat si de anul trecut tot primim saptamanal (cu exceptia iernii) "cutia" cu legume (au un gust diferit, de cele din piata. Tot persoanele care ne furnizeaza legumele, la cerere, ne pot aduce oua si carne de pasare; nu stiu, poate si astea nu sunt 100% "nealterate" dar sunt clar mai bune decat cele din magazine. <br />- branza se poate face in casa (lapte de tara sa fie; daca gasesti o sursa de cheag de oaie, poti face si un cas grozav )<br />- iaurtul tot de casa (iese excelent la iaurtiera, plus ca fiind facut in borcanase se poate manca la o masa, fara a exista riscul de "rasuflare"); al meu mananca cu fulgi de ovaz si o lingura de miere - luata de la cineva in care am incredere ca nu o prelucreaza<br />P.S chiar daca nu tine de acest post al tau, am vazut ca unii cititori ai blogului ti-au reprosat ca faci "reclama": poate ar trebui sa iti aprecieze efortul de a include o informatie, utila de cele mai multe ori. Apreciez ce si cum scrii; multumesc pentru curajul de a scrie ce multi gandim dar tinem in noi.<br />O mama. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-83242522660828339782013-07-25T06:45:08.338+03:002013-07-25T06:45:08.338+03:00am o prietena in franta, careia dr pediatru i-a re...am o prietena in franta, careia dr pediatru i-a recomandat acelesi lucru, lapte de vaca de la ferma (mie dr din ro mi-a recomandat sa nu ii dau lapte de vaca pana la 2 ani). ma bate gandul de la 1 an (cand voi merge la servici, noi avem 7 luni si mancam inca san dim si seara) sa ii dau lapte de vaca (avem vecin de incredere cu lapte de vaca f bun).am si eu cateva intrebari:<br />- laptele de vaca e fiert, nu? cat timp trebuie fiert?<br />- de cand ati inceput sa le dati copiilor lapte de vaca?<br />va multumesc si multa sanatate<br />irinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-41428019212719362082013-07-24T15:40:57.278+03:002013-07-24T15:40:57.278+03:00mersi la fel! lapte luam si noi de la rude apropia...mersi la fel! lapte luam si noi de la rude apropiate si e bestial. branza, din pacate, e rara de la ei si deci mancam din piata...de la sibieni :(dedihttps://www.blogger.com/profile/03347430068748478645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-33959759262644089602013-07-24T12:32:27.004+03:002013-07-24T12:32:27.004+03:00Buna - pentru rosii nu imi dau cu parerea, pentru ...Buna - pentru rosii nu imi dau cu parerea, pentru ca nu prea stiu. mMzelurile sunt infernale, nu numai in Ro, ci peste tot - intrata in fabrica de mezeluri si branza mi-am facut cruci si am iesit la fel cum am intrat. In special branza topita dar nu numai, cascavalul, telemeaua copilariei - toate sunt pervertite.<br />noi ne-am mutat recent in belgia si am intalnit un nenea dr pediatru naturopat(mare meserie pe aici prin Be) si i-am pupat mana de 3 ori cand am auzit ce ne recomanda sa ii dam pentru o imunitate de fier: lapte de vaca de la vaca, muls sub ochii nostri (proba laptelui de vaca natural: 1/2 zi afara si se strica). Branza din acelasi lapte, unt din acelasi lapte(ne-a zis sa nu ne facem griji ca sunt grase, cum isi faceau griji pediatri din Ro pe care i-am intalnit, ca de fapt omega 3 si omega 6 naturale sunt doar in laptele de vaca/capra si peste (adica o cantitate insemnata). <br />iar de atunci am gasit o ferma (sunt destul de multe in be, sunt stimulati producatorii locali) si desi departe, facem drumu saptamanal...e singura sansa.<br />PS: avem si noi un baietel de aceeasi varsta ca si Luca(nascut tot in martie 2011) si iti citesc blogul de multa vreme - ca ne regasim si noi in incercari de CNV si zen mai ales in perioada lui nu, in care ne scaldam cu totii.<br />Multa sanatateAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-976858144620248532013-07-24T12:04:23.621+03:002013-07-24T12:04:23.621+03:00Noi ne-am apucat recent de bio-gradinarit si am pu...Noi ne-am apucat recent de bio-gradinarit si am pus rosii. Pana acuma n-am vazut urma de rosie, abia au dat florile. Cand vad si rosia ies cu drapelul!<br />Langa rosii aveam un mar mic, care a facut o puzderie de mere, si a trebuit sa ii pun proptele la fiecare creanga. Mai, nu va spun ce mere s-au facut acolo! Sunt imense si frumoase de zici ca le-am pus tot anul fertilizatori, desi noi nici macar nu le-am udat. Cand a dat grindina am crezut ca o sa fie afectate, dar de unde! Au crescut ca fermecate spre marea noastra bucurie si bio-satisfactie! Singura problema e ca fiu-meu mananca numai ... banane.Xhttps://www.blogger.com/profile/17782294855102388388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-64640297924164571442013-07-24T10:19:09.388+03:002013-07-24T10:19:09.388+03:00Sa mergeti, dar sa nu va steptati sa nu gasiti si ...Sa mergeti, dar sa nu va steptati sa nu gasiti si tepari care se dau tarani, da-i vezi cu manichiura facuta :) (da, barbati!)<br />E ok piata si noi mai dam cate-o fuga, dar e cam la fel de ok e si Matache unde inca mai gasesti si tarani rataciti printre bisnitari. Sigur..asta nu e un criteriu caci habar n-ai cu ce-a dat plantele alea ca sa creasca mai repede. <br />Eu fructele le aleg mereu sa fie mai cu bube, mai neuniforme ca dimensiune---ca doar la bunica-mea in pom merele nu cresteau toate identice si la aceeasi distanta de creanga:))<br />La fel prefer morcovii si patrunjelul (radacina) mai mici, mai strambi, ma gandesc ca asa aratau tot la bunica mai sus mentionata...<br />Daca gresesc..nah, imi asum, ce sa fac! :PViohttps://www.blogger.com/profile/07484315519846778838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-6169706612902239072013-07-24T10:13:44.747+03:002013-07-24T10:13:44.747+03:00Delia, da, vreau si multumesc frumos! :)
Dedi- cu ...Delia, da, vreau si multumesc frumos! :)<br />Dedi- cu placere :)Viohttps://www.blogger.com/profile/07484315519846778838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-42931909119679602192013-07-23T19:22:20.518+03:002013-07-23T19:22:20.518+03:00Buna din nou,
Pui mai aduc cei de la Bacania Vech...Buna din nou,<br /><br />Pui mai aduc cei de la Bacania Veche.<br />Mai multe detalii poti afla doar de la ei.<br /><br />MihaelaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-67209564516052277752013-07-23T19:20:50.836+03:002013-07-23T19:20:50.836+03:00Nu Danone si cam atat:)!Nu Danone si cam atat:)!Deliahttps://www.blogger.com/profile/11015731564432049248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-91362732172225846642013-07-23T19:04:05.787+03:002013-07-23T19:04:05.787+03:00Buna!
Carne de purcel cumparam de la tara (verifi...Buna!<br /><br />Carne de purcel cumparam de la tara (verificata) si bio, oua de la tara, rosii iau de la un producator cu adevarat bio cu 15 lei kg - sunt divine, paine nu consumam, carne buna poti gasi la cutitul de argint - titulescu, iar pt fructe - avem o casa de vara unde avem o mica livada cu de toate: ciresi, visini, mere, pere, prune, caise, piersici, gutui. Tot din recolta proprie avem<br />in fiecare an capsuni, mure, struguri. <br /><br />Iaurtul Danone e execrabil. Nu stiu cum se pot vinde bloggerii romani pentru niste iaurtel de la 2 lei. Se apuca, scriu articole, fac de ras bloggerii adevarati.<br /><br />MihaelaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-7641018500983359502013-07-23T18:25:11.403+03:002013-07-23T18:25:11.403+03:00Angst e numele de familie al patronului elvetian (...Angst e numele de familie al patronului elvetian (sau cel putin cel care l-a dezvoltat,poate si-a vandut afacerea intre timp...eu l-am cunoscut acum vreo 10 ani).Alexanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-913902780869023990.post-80618289707951685432013-07-23T09:47:19.405+03:002013-07-23T09:47:19.405+03:00Ai curaj! :) pofta buna!Ai curaj! :) pofta buna!dedihttps://www.blogger.com/profile/03347430068748478645noreply@blogger.com