Tuesday, December 17, 2013

Un Craciun fara cocacola dar cu concurs


Mergeam acum vreo doua saptamani teleghidat cu masina prin Pipera. Ma duceam ca de obicei daramat de somn catre locul muncii cand, de odata, trecand pe langa sediul Coca-Cola la un moment dat mi-a stat ceasul. Mai precis s-a oprit timpul. Ma simteam de parca apasasem "shift+click" in Max Payne ca sa ma misc in reluare, ca pe vremea cand ma jucam jocuri. Pe partea dreapta era parcat chiar el - tirul lui Mos Craciun. Camionul Coca-Cola. Camionul ala din reclame, vopsit rosu, cu cabina de american truck, cu beculete peste tot si cu poza Mosului pe lateralul masinii. Ma simteam de parca eram in vis. Nu avea cum sa existe asa ceva in realitate. Era de parca il vazusem pe Mos Craciun in carne si oase. Era lume in jurul lui care facea poze probabil la fel de uluita ca si mine. Mi-au lacrimat ochii instant, mi-a sarit inima in gat si s-a oprit timpul. Conduceam in reluare si trebuia sa ma uit la El. Treceam cu masina pe langa vis. Asa ca m-am chiombit bine la trafic, am redus viteza la 30km/h si mi-am intors capul dupa camion, asa cum intorc camionagii capul dupa domnisoare. Am condus 100 de metri fara sa imi pese de masina mea, de realitate si de traiectoria prin trafic. Il vedeam parca pe Mos in parcarea din Pipera. Ce m-a salvat cred, a fost ca toti soferii faceau acelasi lucru ca si mine si se mergea foarte incet. Am fost inconstient pentru ca  vraja indusa de reclame a fost mai puternica decat partea cognitiva a creierului meu si chiar mai puternica decat instinctul de conservare (sa nu mor in trafic). Pur si simplu trupul meu nu imi apartinea mie, ci companiei Coca-Cola cand am zarit naluca rosie cu beculete. 

Imi dau seama ca asta mi s-a intamplat in conditiile in care beau Cola and shit doar dupa revelioane grele, cand nu mai e apa rece. Deci nu sunt nici macar consumator si nici brandul lor nu il iubesc de mor. Dar anii de intuneric de pe vremea lui Ceausescu au creat mirajul Coca-Cola si Pepsi. Din lipsa de orice si din cauza unor minti neocupate am cladit cu totii un castel din sticle de suc in jurul pantecelor noastre. Azi sunt multi oameni care nu beau apa, ci doar Suc. Sfantul suc pentru ca asa au pomenit – suc-ul e rasfatul suprem, e mierea zeilor, e Nectarul, e Viata, e Apa si Aerul (CO2-ul, mai precis). Sucul este lucrul rar si sfant pe care acum ni-l permitem la orice ora si pare misto.  Imi amintesc cand faceam listele pentru sarbatori in familie ele incepeau asa:
- Carnati de casa
- coke, fanta, sprite
- Apa min
- portocale
…Etc

Trebuia sa pun pe lista cele trei bauturi carbogazoase ca sa fie belsug la masa. Chiar daca nu prea le bea nimeni, ele nu puteau lipsi. Erau un fel de indicator de bunastare de sarbatori. Asa vazusem in reclame, asa faceam, bai nene. Nu puteam incalca ordinul. 

Azi, multumita micutului Grigoroiu de langa noi am inceput sa deschidem ochii la viata si sa ii mai inchidem de la televizor si ne-am trezit o leaca mai liberi. Consumerismul vine din tv, imi este clar ( si imi mai este clar ca daca Luca nu venea in viata mea ramaneam vai de steaua mea – m-a schimbat bine de tot copilul asta ). Azi nu mai punem pe lista cola sau pepsi pentru ca nu ne mai tenteaza si pentru ca stim cat de rau fac. Am regasit apa rece ca fiind cea mai buna licoare. Dar cum pe langa apa mai intra si cateva beri la ceas de bairam pentru a mai diversifica, ne-am gandit ca si Luculianul ar avea nevoie de ceva diferit. Bun. Cola nu, fanta nu, alte mizerii "naturale" pline de zahar si de bale nu... Ce facem? Pai e simplu. Del, are ochii si urechile in 'paispe, ca intotdeauna si a inceput sa stranga niste sticlute colorate prin casa (http://www.totuldespremame.ro/copilul-tau/nutritie/6-siropuri-naturale-magazin-mana). Ce sunt astea? Ketchup galben? zic eu cu nasul in frigider. 
Loool. Nu! Suc de catina. 
Wtf, cat de simplu! Si cat de gustos. 
Si asta? 
De brad. 
Wow! 
Iar Luca... Moamaaa! Le bea cum beau eu berile la gratar. :) Am gustat si eu si mi-au placut de imi venea sa le rad pe loc. Cum naiba am supt din pet atatia ani fara sa stiu de bunatatile astea ?

Si pentru ca vederea camionului mi-a trezit fara sa ma gandesc spiritul de sarbatori, pentru ca anul asta in sfarsit nu mai vine Hrusca in Romania, si pentru ca dupa articolul despre dulciuri a venit cu adevarat Mos Nicolae la noi si ne-a adus in sfarsit duciuri sanatoase demonstrandu-ne ca exista si chestii si dulce sanatos, cat si pentru ca imi e drag de voi am bucuria sa va fac doua bucurii sanatoase. 

Deci, Mos Craciun (de la  https://www.facebook.com/ManaMagazinNatural , o afacere mica romaneasca de familie) va aduce niste daruri :


Cum vine mosul ? Mosul vine la cel care care va posta un singur comment aici, pe blog, despre ce bea si ce manca de Craciun in copilarie si va fi ales de random.org. Vor fi, desigur, doi castigatori – un gurmand si un bautor. Haideti, ca sunt curios – mancati sorici sau ciocolata ? Beati fanta sau apa de fantana ? Carnat sau salata boef ? Cola sau tuica de la parinti? Apa, paie sau bataie ?

later edit: baaai, am uitat sa zic cand anunt castigatorii. :))) Vineri dimineata. 

49 comments:

  1. detestam salata boeuf. nu stiu gospodina care sa nu dracuie ca iar a aruncat paispe castroane si platouri cu boeuf - si totusi care sa nu fi facut si la anul aceeasi cantitate.
    Mancam cam asa:
    sorici
    jumari
    turta dulce spoita cu niste vopseluri cu Euri inca nedescoperite deci completely safe :))
    varzare (dacanu stii ce sunt, intreab-o pe nevasta-ta)
    turte cu nuca
    suc de la dozator - horror, zici ca era radioactiv

    NU vroiam sa mananc

    cozonac pt ca facusem supradoza, ne daduse bunica disperata ca i se usuca vreo luna in fiecare dimineata la micul dejun. nici pana in ziua de azi nu mai pun gura
    caltabosi si chisca pt ca asistam la procesul de curatat mate etc si sincer ti se cam ia

    ReplyDelete
  2. La mine, de Craciun se lasa cu: de-ale porcului (de provenienta rurala, fireste), salata boeuf, prajitura "Alba-ca-zapada", cozonac cu nuca, banane crude (oricat le pastram invelite in hartie de ziar nu se faceau dulci si galbene), portocale. La bauturi, imi aduc aminte de sucurile facute in casa peste vara: socata, suc de muguri de brad.

    ReplyDelete
  3. Eu nu imi amintesc decat de cozonac si placinta cu branza. A trebuit sa o sun pe mama sa o intreb ce ne dadea de mancare cand eram mici. Aveam si sorici, slanina, friptura, cartofi fierti cu ceapa calita, salata de ardei copti. De baut facea mama cateodata lichior de ciocolata dar era pentru oameni mari. Acum bem visinata sau tuica, chiar si palinca, fara sorici, fara sarmale, cozonacul este reteta "austriaca", placinta cu branza este inlocuita de cheesecake, cartofii iau forma unei placinte cu cartofi si ciuperci...important este ca mancam in familie.

    ReplyDelete
  4. La noi, salata boeuf nu se arunca niciodată. O haleam eu cu tata pe toată. Urmau friptura de toate soiurile de animale și cârnații aduși de la țară. De băut, normal, sucuri acidulate, după care urma procesul de stat cu burta în sus ca gândacii restul zilelor de concediu.

    ReplyDelete
  5. Pai cam asa... sarmale...sarmale..sarmale...sorici..carne prajira...carnati..eu nu ca at nu imi placeau...acum da. Cozonac...prajitura framantata...facuta de bunica...cola..fanta...nu lipseau. Fructe, nelipsitele portocale si gref..care nu imi placea. Aaaa si tonele de dulciuri primite de la.mos, de fapt erau pachete primite de la servici.Rodica

    ReplyDelete
  6. cozonaci (facea mama cate 20) si sarmale (o oala de 15 l). mancam din ele pana la revelion :))

    ReplyDelete
  7. Ce idee sa trezesti asemenea amintiri... Era nelipsita, ca si acum, salata de boeuf (are niste fani infocati in familie, asa ca ramane), tot felul de bunatati din carne de purcel crecut la tara de bunici, in anii mai buni ciocolata si portocale, banane nu prea...Si facea de sarbatori bunicul meu un soi de prajituri sa le zic, desi seamana cu chipsurile de acum, uscatele le zicea, un aluat putin dulce, prajit pana se rumenea, care insa nu retinea grasime, nu-s de ce.... Delicioase... Din pacate s-a cam pierdut reteta...

    ReplyDelete
  8. Eu in copilarie nu mancam nimic, spre disperarea parintilor, care imi puneau pietricele in buzunare ca sa nu ma ia vantu'. Insa, de Craciun, facea mamaia socata cu lamaie, din flori uscate de soc, pe care le culegea din vara si le pastra special pentru Craciun. Mamaia face acum socata pentru ingeri, nu mai este printre noi, insa eu nu o uit pentru bautura aia grozava, cel mai bun gust...!
    Tot ea, facea si tort cu nuci, care stiu ca era foarte apreciat de toti, insa eu am fost in greva foamei vreo 10-12 ani, asa ca gustul tortului nu l-am retinut... :(

    ReplyDelete
  9. Craciun cu cozonaci proaspat scosi din cuptor care de multe ori nu mai apucau sa se raceasca ca dispareau subit :) si banane coapte pe sifonier ca nu se gaseau decat verzi

    ReplyDelete
  10. De cand da frigul si pana spre sfarsitul lui februarie mie imi place sa beau cate o canuta de vin fiert. Acesta este mirosul sarbatorilor de iarna setat in memoria mea inca de cand eram micuta. Fiind familie mare se punea la fiert cate o oala cu vin, cu felii de coaja de portocala, felii de mar romanesc, cu un pic de miere si piper (fara scortisoara sau cuisoare pentru mine, sunt alergica si la miros si la gust) si dupa ce bolborosea de cateva ori licoarea se impartea in canute si se savura. Aveam voie sa gust din canuta mamei (sau a tatalui, depinde de cine ma milogeam) iar de pe la 12-13 ani mi-am capatat propria canuta. Ai mei mai faceau si tuica fiarta, dar nici nu m-am gandit sa gust vreodata. Iar apropo de sucuri...eu prefer apa minerala intotdeauna. Niciodata nu m-am topit dupa vreun brand, desi cred ca le-am gustat pe toate...imi procur bulele din apa minerala romaneasca. Hai sa aveti sarbatori minunate!

    ReplyDelete
  11. primii 9 ani i-am petrecut in plina era rosie! sau gri.....pt ca asta e culoarea dominanta cand ma gandesc la acei ani! si au fost ani cu cozi la banane si portocale, cand totii copiii de pe strada mergeam sa tinem randul pana vin parintii cu banii. asa ca fructele acestea erau cu adevarat deliciu, pt ca erau "muncite"! inghetasem la coada pt ele, si urmatoarea indestulare era la anu'!
    Apoi, copil la bloc, cu bunici la bloc, nu aveam acces la porc! o dadeam pe pui, ce altceva? si acolo subtire! :)
    Si pe masa era salata de vinete, cascaval si rosii, "salata de buf" pt ca asa ne iesea pronuntia, friptura de pui cu piure, pestele la tava, ciorba de fructe, chec invelit in ciocolata pe post de cozonac, si turta dulce. A da, ciorba de burta! m-a oripilat atat incat doar peste 20 de ani am inceput sa o mai gust!
    si bautura? hmmmm...sifon cu sirpo de visine, adus de tata! cam atat! :)
    P.S Am plans si noi in weekend cand trupa de Mosi care colinda strazile orasului (studenti la facultatea de muzica) l-au colindat pe bebelu nostru de 10 luni :) e un sentiment....magic :)

    ReplyDelete
  12. Maria Catarina DamianDecember 17, 2013 at 6:04 PM

    Mancam sarmale, salata boeuf, cozonac si beam apa in primii ani si pepsi light cand a aparut la noi.

    ReplyDelete
  13. Nelipsit de la toate mesele de Craciun pe care le aveam la tara cu familia era Sfantul Sorici! Taiat felii subtiri si lungi, raschetat cu cutitul pe partea cu grasimea si pe urma pus in varful cutitului si perpelit putin pe cuptorul cu lemne...mmm, mmmm !
    Evident ca la pachet cu el venea si sucul natural de prune (aka tuica) care deschidea masa, pofta si limba fiecaruia.

    ReplyDelete
  14. Imi aduc aminte, copil fiind, ca ne aducea tata portocale si banane pe care le coceam pe calorifer. Si o ciocolata cu un crocodil pe ambalaj. Cozonac si salata boeuf facute in casa. Iar de baut apa simpla :).

    ReplyDelete
  15. Coada si urechi si sorici de porc si multe dulciuri

    ReplyDelete
  16. Carnati, afumaturi, sarmale si multe prajituri

    ReplyDelete
  17. Startul la sarbatorile de iarna se da cu pomana facuta la taierea porcului. Cea mai buna prajeala posibila. Pe locul 2 la egalitate sarmale si sorici. Amuzant este ca tot neamul ma stie de amatoare de astfel de mancaruri si acum am de craciun cate vreo 3-4 sortimente de sarmale de la mama, soacra, bunica, matusi :)

    ReplyDelete
  18. In Ajunul Craciunului mama facea si face in continuare an de an,"Scutecele Lui Iisus" care sunt foi din apa, faina, sare- coapte pe plita si care se inmoaie cu un sirop de zahar cu miere si nuca macinata. In ziua de Craciun masa e musai imbelsugata : lebar, sorici, sunculita cu ceapa, toba, piftie,carnati, sarmale, friptura "rulada de porc cu surprize"-specialitatea lui tata, tochitura, muraturi, fructe,cozonac si toate acompaniate de tuica fiarta/coniac "la ibric" facut de tata si vin rosu pentru unii siii apa/compot/must fiert ...pentru altii...

    ReplyDelete
  19. Off chiar imi e dor d Craciunu din Romania totu avea gust aici insa nu prea,mancam in familie,sarmale,salata de boeuf,ciorba friptura,mirosu de portocale e cel care imi aminteste de Craciun.
    Diana

    ReplyDelete
  20. Serveam cate putin din toate ca sa nu imi fie rau dupa! si rau nu imi era dar ma oboseam in asa hal de-mi venea sa dorm:) mult! Ce imi placea cel mai mult era doar ceea ce era pregatit si de mine, adica daca contribuiam cu ceva simteam cu drag ca mananc ceva pretios:) Asadar imi amintesc cu placere de cornulete:)) nu am mai mancat de ani de zile, de piftie...cred ca nici asta de vreo 3 ani si bomboane fondante care erau specialitate, adica nu se inventase martipanul!!

    ReplyDelete
  21. Carnati, sarmale ,fripturi, cozonaci si multe prajituri .

    ReplyDelete
  22. Pe masa de Craciun erau nelipsite salata boeuf, jumarele, sunculita, lebar, carnaciori, ciorbita de os afumat, sarmalute, cozonac facut de bunicile mele si nu in ultimul rand vin fiert si compot de fructe. Cred ca masa de Craciun nu ar avea farmec fara aceste bunatati. Ah, am uitat de sorici....era si este nelipsit!

    ReplyDelete
  23. Prajitura Alba ca Zapada facuta in casa neparat :) Si Pepsi care era raritate pe timpuri. Se gasea numai "pe sub mana" si aveam portie de o sticla de 250ml pe zi pana se termina :) Si mai erau mandarinele sau portocalele tot ca raritati. Acum apa minerala cu lamaie este mai mult decat buna :) Mi-am amintit de copilarie cu drag... Bineinteles ca masa era plina de toate bunatatile specifice Craciunului si datorate porcului crescut in curte de bunici.

    ReplyDelete
  24. Raciturile si carnatii afumati de la bunica imi vin in minte.

    Si nucile si merele primite de la vecinii de pe ulita colindati si urati...

    ReplyDelete
  25. Ola, Dedi!
    Mai, ce mancam in copilarie de Sarbatori?
    Pai era pe vremea lui Ceasca copilaria mea si dupa cum bine stii nu se gaseau mai de niciunele. Totusi: salata boeuf, salata de vinte, oua umplute, sarmale, piftie si alte "porcarii", prajituri de casa si tort. Dupa Revolutie bagam portocale la greu, ca inainte nu prea le vedeam.
    Merry X-mas tie si alor tai!

    ReplyDelete
  26. de fiecare data incepeam cu soriciul cald, dupa ce inghetam bine asteptandu-l pe tata sa termine de parlit porcul, continuam cu diverse carnuri afumate (carnati, slanina), toba, piftie, sarmale si nelipsitul cozonac plin de nuca, toate pregatite de mama, ulterior si cu ajutorul meu. Salata de boeuf era rara la noi in casa in copilarie, nu prea ne incanta, de cand sunt la casa mea, e nelipsita, caci sotul este mare amator. De baut chiar nu-mi mai amintesc ce aveam, probabil apa, sifon cu suc Laurul (sau cum se numea) si cand a fost varsta potrivita, vin fiert.

    ReplyDelete
  27. Mmmmm Crăciunul. ...nici acum nu văd Crăciun fără tobă și lebar :)) mâncam muuult:sarmale, răcituri, salată boeuf, jumări, cârnați, fripturi; nu prea eram cu dulciurile ,dădeam o ciocolată pe o sarma. Și într- adevăr am băut fanta și mâncam sticks!

    ReplyDelete
  28. Mmmmm Crăciunul. ...nici acum nu văd Crăciun fără tobă și lebar :)) mâncam muuult:sarmale, răcituri, salată boeuf, jumări, cârnați, fripturi; nu prea eram cu dulciurile ,dădeam o ciocolată pe o sarma. Și într- adevăr am băut fanta și mâncam sticks!

    ReplyDelete
  29. Sorici, piftie, inca o piftie, toba, caltabos, cozonac, placinte. mai tarziu, cand am crescut si au ajuns si la noi carbogazoasele (cola, fanta....) le aveam si pe ele pe masa.

    Salbatori cu bine.

    ReplyDelete
  30. de craciun/revelipn, in copilarie, cel mai mult asteptam salata de beuf si prijiturile facute de mama, mai ales alba ca zapada....de baut....cred ca cel mai mult tot apa beam, pentru ca la sfarsitul sarbatorilor sticlele de cola&Co ramaneau doar incepute! acum, cand am crescut, imi dau seama ca nici prajiturile mamei - cu multe creme si unt nu erau f sanatoase, dar erau o alternativa mult mai buna la dulciurile din comert! si acum, ca am crescut si am familia mea, incerc sa aduc la mesele noastre, indiferent de ocazie, mancare cat mai sanatoasa si cu cat mai putine e-uri si chimicale...iar pt bebe mic - totul se prepara in casa! ;)

    ReplyDelete
  31. Da' de ce ii dati copilului conservele alea , fie ele si cu miere ( care e tot zahar pana la urma ) ? Mai bine cumpara-ti un storcator de fructe si ii faci suc proaspat. Poti sa pui catina la congelator, dezgheti cate un mana si o pui in storcatorul cu celelalte fructe.
    Daca articolul asta e unul de reclama, atunci conservele sa traiasca ( da' nu pentru mine ) !

    ReplyDelete
  32. Preferatele mele de Craciun: salata berlineza (si acu o rog pe mama sa imi faca la sarbatori), sorici, cozonaci pufosi cu muulta, multa nuca si o prajitura de care imi e tare, tare dor: jufla sau pelincile Domnului. Din pacate, de cand bunicii mei nu mai sunt, nu am mai mancat nici prajitura din asta...se face cu multe, multe foi subtiri si o crema din canepa :) si e destul dr migaloasa. Mi-e dor de iernile din copilarie cu multa zapada si miros de cozonaci proaspat scosi din cuptor!

    ReplyDelete
  33. Citind comentariile de mai sus parca am avut impresia ca sunt niste meniuri imbelsugate de la diverse restaurante. Ma rog, copilaria mea ceausista nu era prea bogata. Pepsi.. extrem de rar, ciocolata si mai rar, ceva portocale mici si banane necoapte (ca erau putine si nu aveau timp sa se coaca), stat pe la cozi in locul mamei ca sa prind pungutele cu portocale...Sirop concentrat de visine, intr-o sticla de plastic de trei sferturi, checuri facute cu oua numarate (doar 4 pe cartela/pers, parca), salata boeuf, carne mai putina si cate un tort de frisca adus de neamurile care cresteau pe la tara ceva vite si aveau lapte si smantana. Sorcove, clopotei si voie buna.

    ReplyDelete
  34. Craciunul copilariei mele avea masa plina cu salata boef, piftie, curcan la cuptor, miros de portocale si brad, care era pana intavan plin de bomboane

    ReplyDelete
  35. Craciunul nostru avea cozonac facut de bunica - care e inca pufos si dupa o saptamana de la coacere :) din pacate eu acum nu ma mai omor dupa el, dat fiind faptul ca atunci cand eram mai mica am mancat unul fierbinte singura si de atunci mi s-a cam luat, carnati de casa facuti de bunicul, lebar, sarmale :(((( eu sunt fan sarmale de post, iar salata de beuf nu lipseste. suc - brifcor :) ce bun era ......... sau pepsi la sticla de 0.25. cel mai mult asteptam de Craciun sa facem bradul si sa mananc bomboanele din pom, ai mei se ofticau teribil pt ca aveam prostul obicei sa iau bomboana si sa las ambalajul in pom, asa ca de multe ori luau teapa cand vroiau o bomboana.

    ReplyDelete
  36. Pai sa depanam amintiri din copilarie... Erau la mare cautare portocalele, pe care tata le curata in forma de floare, pe care o pastram. Si tot ceva fin, ceva special, erau cele 2 prajituri ale mamei (singurele, pe care le facea doar de craciun...): televizor si cea cu zahar ars. In rest, clasic: salata boeuf, sarmale, racituri, bomboane de brad

    ReplyDelete
  37. In mintea mea Craciun = portocale. Asta tin eu minte. Le asteptam tor anul. In reat erau de toate pe masa. Tot ce se putea din porc (piftii, carnati si alte mate umplute, fripturi si sorici) iar la capitolul dulce cozonac, alba ca zapada si televizor (chiar asa se numea prajitura). Eu combinam mereu cozonacul cu sarmale si friptura. Si nu eram singura, ma aruncam in neam.De baut...nici nu mai stiu... cand eram mica mica cred ca apa (cola era doar la mare) si mai tarziu dupa revolutie era prezenta mereu.

    ReplyDelete
  38. De Craciun mancam cu pofta covrigii primiti la colindete,sorici, piftie, sarmale si portocale!

    ReplyDelete
  39. Salata boeuf era nelipstita...si raciturile sau piftia, cum se mai numeste.Erau si carnati cand mai trimitea bunica daca taia porcul si ciocolata de casa...buuuun!
    De baut...apa de la fantana...nu prea stiam cum e cu sucurile.
    Ma opresc aici, ca mi se face o pofta.....
    Ramona Beldiman

    ReplyDelete
  40. De Craciun mancam "porcarii", racituri si salata de boeuf. Prajituri facea mama din ce avea si cum putea. Tin minte tortul buturuga :) De baut, aveam sirop de casa si sifon... Ce amintiri!

    ReplyDelete
  41. Nelipsitele portocale, cu gust de portocale. :D Cornulete, cozonac si bineinteles salata bouef si sarmale.

    ReplyDelete
  42. Masa de Craciun trebuia sa aiba salata boeuf, racitura, carnati de porc si fripturi. Si portocale ..... Nu aveam rude la tara, deci sorici si alte porcarii nu aveam.
    Imediat dupa '89 le udam cu suc la dozator, mai ales de kiwi (nici nu stiam cum arata fructul), apoi cu suc la pet.

    ReplyDelete
  43. Mancam sarmale, salata de boeuf, cozonaci si multe prajituri.

    ReplyDelete
  44. Abia asteptam sa vina Mosul sa-mi aduca portocale si banane...si Twix sau Bounty :)....Astea erau importante pentru noi copiii pe vremea mea, ce sarmale si carnuri :)

    ReplyDelete
  45. Carnat afumat caruia ii ziceam salam si pepsi contrafacut(la sticla de bere). Plus cozonaci si branzoaice. La bunica de la Bacau.

    ReplyDelete
  46. Mirosul de cozonac prevestea Craciunul atunci cand eram mici; nu lipseau nici traditionalele sarmale, salata boeuf, carnatii. Si imi aduc aminte ca tare ma bucuram ca vine Craciunul si o sa pot manca portocale, banane si kiwi :D. Lasand la o parte toate astea, cel mai frumos era seara cand stingeam lumina si aprindeam beculetele de la instalatia de brad. Momente de neuitat :)

    ReplyDelete
  47. Eram inebunita dupa salata boeuf,si acum imi place,sarmale ,toba ,caltabos erau ca peste tot, tata facea cel mai bun serbet roz si albastru (ce pofa imi e ) mama cozonac ,ca prajituri nuci umplute cu crema de ciocolata si faguri si f rar crema de zahar ars..suc aveam de la dozator (TEC :)) )si cateodata pepsi la 0,25 si nectar de piersici si caise (aveam o ruda care lucra la fabrica )

    ReplyDelete