Friday, February 22, 2013

Cine pleaca cu scaunul

Hai ca e vineri - motiv de bucurie neconditionata din oficiu si moment de anuntare a castigatorului scaunului de copil.

Ca sa va mai fierb, va zic ca am castigat si eu ceva odata cu concursul asta. Am deschis ochii si am vazut cat de idiot am fost in multe situatii cand nu am avut puterea sa rezist tipetelor lui Luca si i-am riscat cel putin sanatatea tinandu-l in brate. Multumita voua, care ati comentat la concurs mi-am promis ca nu mai fac asemenea tampenii. Va multmuesc voua, Danei Dragomirescu de la urbankid.ro si bebetex.ro pentru ocazia marii deschideri de ochi prin concursul asta.
Concluzia mea este: scaun montat pe mijloc pentru viziune la strada si a evita socul lateral cu usile. Centuri prinse impecabil pe copil si scaun fixat bine si adaptat cu varsta. Restul, vin cu experienta. :)

And now, sortii au ales al 11-lea comentariu din concurs (din 41 la ora 8:08). Castigatoarea este Ioana. Aparent o cititoare fara copil dar cu scaun de copil. Ioana, te rog sa imi dai un mail ca sa te pun in legatua cu bebetex - nu ai lasat adresa de mail, asa ca astept. eduard.grigoroiu {at} gmail.com. Numarati si voi ca sa fim siguri, pentru ca scriu din metrou si poate m-am pacalit la numaratoare.

P.s.: sa fi vazut circ daca iesea castigator vreun comentariu anonim. :)))





6 comments:

  1. Multumesc Lucian, multumesc Bogdan in primul rand, multumesc familiei mele, minunatului regizor si colegilor de platou ))))
    hai ca am luat-o pe aratura de bucurie. E drept ca nu am bebe, dar e "in lucru". Eu m-am bagat asa in oala, nici nu-mi imaginam ca o sa castig! Ma simt nitel prost, poate trebuia sa zici tu "sa participe doar cei cu bebe"...dar pe de alta parte, ma bucur mult de scaun, poate e un semn ))) ca vine vreo barza!!1

    ReplyDelete
  2. Nu ştiu dacă ar fi fost neapărat mai corect, dar ar fi fost mai cu sens să participe la tragerea la sorţi numai cei care chiar au nevoie, acum, de un scaun.
    Oricum, felicitări Ioanei şi mult succes cu barza :)

    ReplyDelete
  3. Eu ma bucur cel mai mult ca mesajul a ajuns la noi. Scaunul era doar cireasa de pe tort. Dar am un hint: urmariti in urmatoarele saptamani blogurile de parenting pentru ca se va da cate un scaun pe saptamana. ;) baftaaaa!

    ReplyDelete
  4. Am si eu o adaugire la invataturi. Cand ai 2 copii nu mai poti tine scaunul pe mijloc... Sau iei masina cu 7 locuri?
    Si cred ca sistemul isofix nu merge pe centru.
    Dar de pe locul din spate in diagonala cu soferul se vede foarte bine.
    Mi-a placut campania asta dar n-am comentat pana acum pentru ca am 2 scaune auto.
    Cu scoica a fost un chin, mersul cu spatele la sensul de mers nu le-a placut deloc. Am incercat sa nu-i luam in brate la drum lung, ne opream cand urletele deveneau insuportabile pentru cel care conducea si asteptam sa se linisteasca cel mic. Asa faceam un drum de 3 ore in 5, dar am reusit sa mergem cu cel mic pe cand avea 2 luni la mare :)
    Prin oras am mai fentat centura. Am mai luat un taxi sau ne-a mai luat vreaun prieten din drum...Dar rar, prefer metroul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, stiu ca pentru sofer e mai comod sa aseze copilul pe locul din spate pe diagonala cu soferul, ca sa il vada mai bine, insa dintre locurile din spate acela este cel mai expus. Si nu o spun eu, ci oameni care studiaza accidentele sau unii care au condus in raliuri (Titi Aur). In spate, locurile ca si grad mic de risc sunt: cel din mijloc, cu conditia sa fie copilul in scaun si scaunul bine fixat, cel din spatele soferului (desi lateral, in caz de accident soferul tinde instinctiv sa protejeze partea pe care se afla) si abia apoi locul din dreapta spate.
      Plus ca exista oglinzi mari care se fixeaza foarte bine unde ai nevoie si sunt reglabile, pentru a putea vedea bebelusul, indiferent de locul unde sta.

      Delete