Monday, April 23, 2012

De ziua ta, tatico



Cand eram copil stiam cum trece anul in functie de cele 4 evenimente
fericite si intense pentru mica mea minte: Pastele la Pietrosita, ziua
mea, vacanta de vara la Pietrosita si Craciunul (tot acolo). Am tot
crecut pe toate axele si cu timpul am pierdut vacanta de vara. Tihna si
exuberanta aia frumoasa a fost inlocuita acum cu o mizerie de doua saptamani pentru care trag tot anul. Cum mai spuneam eu scarbit prin pauzele de tigara de la serviciu - muncim un an pentru a ne odihni doua
spatamani. Si mai suntem si obligati sa il luam intr-o perioada
definita de ei.

Tot in acest timp s-au cam rarit si sarbatorile de Pasti la Pietrosita din cauze legate de energie, timp si lipsa apasatoare de bunici.

Au mai trecut apoi cativa ani si pac, m-am casatorit cu Delia. Fericita alegere! Iar ca moment am decis sa il impart cu ziua mea. Asadar, acum trei ani ne casatoream transformand ziua mea de nastere
si nume in ziua noastra de nastere si nume. Am privit casatoria ca pe cel mai misto cadou de pana atunci.

Am mai adaugat un an si hop si Luca, si-a itzit capsorul zambitor pelume. Asta chiar ca fost cel mai tare cadou. A venit pe lume primavara, in preajma zilei mele de nastere si pana in Paste, deci are legatura cu perioada asta. Si Luca a devenit, astfel, o bucurie in linie cu celelate din acelasi sezon.

Mai este de numarat Craciunul care acum are si el o fata noua. De cand cu micul crocodil prin casa noastra sensul bucuriei Craciunului s-a schimbat. Acum Luca e cel care isi numara anii in Mos Craciuni iar noi ne bucuram cu el in calitate de organizatori.

Cum arata acum anul meu:
Ziua lui Luca, Paste + ziua mea si a casatoriei noastre, mizeria de concediu de vara in care il ducem pe copil la mare si Craciunul lui Luca. Ati zice ca nu prea mai mai sunt sarbatori si pentru mine. Vorbind tehnic, cam asa e. Dar vorbind sufleteste fiecare zi si fiecare zambet al alor mei ma bucura ca o sarbatoare. No bullshit, chiar asa e. Faceti copii!

7 comments:

  1. La multi ani, dragul nostru ta-su! Stiu ca ti se pare o vesnicie de cand suntem impreuna dar azi facem doar 2 ani de la casatorie, nu 3:))).

    ReplyDelete
    Replies
    1. La multi ani, dragilor! Noi mainea facem tot 2 ani de casatorie si sotul se chinuia sa-i numere... ghici cati 3 i-au dat? Eh, iertam scaparile astea minore.

      Delete
  2. Sa traiti fericiti si frumos, si de aniversari si intre :).

    ReplyDelete
  3. la multi aniiii!!! Pentru toate evenimentele:P

    ReplyDelete
  4. La multi ani fericiti, impreuna!

    ReplyDelete
  5. ce chestie faina ! si noi tot doi am am aniversat, dar pe 24 apr. iar fetita tot 1 an a implnit dar pe 15 martie. :)
    la multi ani !

    ReplyDelete