Tuesday, July 3, 2012

Non-violent, draga?


Despre Comunicarea Non Violenta

Nu stiu daca va mai amintiti ca am scris mai demult despre comunicarea violenta si de cacao in cuplu si in relatia cu copilul. Va spuneam acolo ca exista niste cursuri care ne invata sa nu dam nici cu palma si nici cu gura. Ei bine, week-endul asta mi-am luat sotia, ne-am abandonat copilul la parintii mei si am plecat sceptic, plictisit si speriat la curs. Speriat de abandonul copilului pentru prima data. Sceptic si plictisit pentru ca, recunosc, imi imaginam un curs ca toate cursurile din multinationale unde am sa aflu chestii interesante, dar ambalate scortos in coperte de limbaj si atmosfera de lemn. Spre uimirea mea a fost cel mai frumos si mai interesant curs la care am participat vreodata. A fost atat de relaxant ca nici nu am simtit nevoia de pauza pentru ca tot cursul a fost ca o pauza - parca eram la terasa cu Monica ( mama comunicarii non violente la romani ) si cu ceilalti colegi de curs.
Imi mai era teama sa dau peste colegi de curs nesuferiti pe care ar fi trebuit sa ii inghit doua zile la rand. Nici gand! Au fost toti oameni super simpatici si deschisi si iar mi s-a intarit impresia ca suntem "mai multi decat cred ei" si m-am bucurat enorm.

De ce va recomand sa mergeti la cursul asta? Pentru ca puteti  invata sa va uitati atat de adanc in gura copilului vostru si a oamenilor de langa voi  incat le veti vedea toate nevoile. Nu nevoile alea pentru care te repezi la toaleta, ci acelea care ne pun motoarele in functiune.
V-as trimite pe toti pentru ca aveti sansa de a invata cum sa va ascultati piticul de pe creier si sa il intelegeti.
Va recomand calduros sa va duceti acolo pentru ca odraslele noastre sa aiba o sansa sa creasca drepti, liberi, creativi si nebatuti pete gura, cap si fund.
Mi s-a spus de multe ori ca eu ma entuziasmez usor dar si ca sunt al dracului de critic. In cazul de fata laud cursul asta cu toata fiinta mea critica si cerebrala.
Haideti, fugiti la Monica Reu pe site!
http://www.nonviolenta.org/




P.S.: intamplare haioasa
O colega a incercat la un moment dat sa recomande cursantilor sa caute pe google "blog de tata". Vorbea de blogul meu, nestiind ca eu sunt acolo. M-am cacat pe mine de emotie si de bucurie ( dar n-am avut puterea sa arat asta )  iar Del a rosit intens. Frumos! :) made my week.

11 comments:

  1. Foarte tare. Multumesc pt informatie si indrumare Ta-Su

    ReplyDelete
  2. Bravo, ta-su! Va fac o mare in august?:)

    ReplyDelete
  3. Maria: Discutam, negociem, dam noi guvizii, voi berea?;)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Hahaha, ce potriveala. Un cutit nu vrea doamna? :)

    ReplyDelete
  6. Ba daa, credeam ca m-ai uitat, nu indrazneam:). Hai sa mutam daravelele pe privat, sa-l lasam pe ta-su in pace:)

    ReplyDelete
  7. Sa ne povesti cum puneti in aplicare ce ati invatat la curs. Nu suntem din Buc. deci poate transmiti cate ceva si pentru cei din alte zone

    ReplyDelete
    Replies
    1. pai e simplu, ii intelegem nevoiele. Apoi...ne zice el ce si cum :)

      Delete
  8. Si noi vrem curs de CNV, la Constanta...Sa scriu Monicai pe site oare?

    ReplyDelete
  9. Scrie-i ca foarte prietenoasa....si non-violenta. :)

    ReplyDelete
  10. Exista un domn care a scris niste carti despre CNV care va pot ajuta in zona asta, Marshall Rosenberg cu " Comunicarea Non Violenta" si " Adevarata educatie pentru o viata implinita". Pe prima o am in versiune de pc, dc o vrea cineva, lasati un mail la ta-su si v-o trimitem.

    ReplyDelete