Monday, August 20, 2012

Lasati copiii sa vina la net...sau nu

Cica s-a lansat o aplicatie pentru limitarea accesului copiilor la internet pe mobil. Problema mea e ca merge doar pe Android. (lucru destul de rar :) ).
Imi doresc o astfel de aplicatie pentru ca Luca a inceput sa apese pe chestii la ipad si intr-o zi a ajuns la niste clipuri mizerabile de gangsteri din Harlem. El plecase de la "Alouette" sau de la preferata sa "Adele - someone like you" si a apasat la nimereala. Bang! -  au sarit doamnele miscand lasciv din fundul semi-gol si baietii cu aur la masini si la dinti. Partea buna e ca a stat vreo 5 secunde si a apasat butonul Home, parasind You Toube-ul. Deci nu i-a placut hip-hop-ul de proasta calitate. :)
Alta data a apucat sa sune pe cineva - noroc ca am vazut si am oprit apelul la timp.
Netul e plin de lucruri minunate dar si de balarii si mi-ar placea un mod de a le limita. Deci, androizilor, imi dau palme ca nu pot instala Guardianul, sau nu?

iata header-ul comunicatul lor oficial:


Cu aplicatia de Android Vodafone Guardian,
Parintii pot asigura copiilor o experienta sigura si responsabila de utilizare a smartphone-urilor 
Aplicatia permite parintilor sa blocheze anumite contacte si apeluri, pentru siguranta copiilor 
Parintii sunt anuntati automat cand copilul apeleaza numarul de urgenta 112 si pot alege intervalul orar pentru acces la Internet, WiFi, Bluetooth, camera foto si apeluri 
Vodafone Guardian poate fi descarcata gratuit din magazinul de aplicatii Google Play, iar clientii Vodafone beneficiaza de trafic gratuit

2 comments:

  1. Buna, scrii minunat si iti urmaresc articolele, dar acum nu pot sa nu sesizez o mica greseala in titlul articolului. Nu cumva lipseste un i in "copiii"?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pfuaaa! mersiii! :) cu multi i.
      la cat de des folosesc cuvantul copil, copii, copiii trebuia sa o dau odata in bara cu copiii. :)
      cica era unu' mai prost intr-o clasa primara si cand l-a rugat profa sa dea exemplu de cuvinte asemanatoare cu copii, copiii elevul a raspuns : vrabi, vrabii, vrabiii ;)

      mersi!

      Delete