Thursday, August 16, 2012

ta-su si cosmetica - AVON baby

Imi amintesc ca in liceu si facultate umblau pe sub banci niste reviste de mare interes pentru fete. Nu, nu erau reviste deocheate - d'alea nu aducea nimeni la scoala, ci cataloage AVON. Normal ca nu ma interesau cataloagele femeiesti pe vremea aia, dar imi placea pofta cu care scobeau colegele printre mostrele de rouge-uri si eye-linere. La cate o aniversare mai bagam si eu nasul in revista pentru a cauta vreun parfum si cam atat. Asta a fost relatia mea cu AVON pana acum. Cine ar fi crezut ca in catalogul pentru gacici vor aparea si produse pentru parinti, adica produse pentru bebelusi? Si cine ar fi crezut la varsta aia ca am sa ajung tatic implicat peste cativa ani, blogger si ca AVON imi va cere parerea despre produsele lor? Mai mult de atat, cine ar fi crezut ca prima mea postare productiva va veni din catalogul ala de se plimba neobosit pe sub bancile din liceu si facultate?

Bun, ce face un barbat cand primeste o cutie cu chestii cosmetice? In mod normal o paseaza voios la sotie si isi ia gandul. In cazul meu nu a functionat metoda pentru ca trebuia sa le testez chiar eu si sa scriu chiar cu manuta mea despre produse. Asa ca mi-am pus fusta, m-am pieptanat frumos si la treaba! :) Am desfacut pachetul promotional frumos ambalat pe care scria AVON baby (semn de brand  nou directionat clar catre copii) si am descoperit patru produse: servetele umede, sampon, o lotiune hidrantanta si crema pentru iritatii. Am privit fiecare produs cu frica ( pentru ca nu stiam cu ce se mananca ) si am inchis cutia in graba gandindu-ma ca vad eu mai incolo ce si cum.
Mai incolo am plecat in vacanta la Sfantu Gheorghe si noroc ca am pus produsele in bagaj ca am si inceput folosirea lor. Prima data am folosit servetelele umede in Tulcea, in toaleta unei carciumi unde asteptam naveta rapida intarziata. Am lasat bagajele la masa si am fugit la buda sa schimbam copilul. In general noi nu folosim servetele umede cand schimbam copilul din scarba de miros sintetic si pentru ca Luca s-a iritat de cateva ori cand era mai mic. De atunci il spalam cu apa chioara de la chiuveta. Problema este ca in deplasare nu poti sa pui nici baza nici acid in chiuvetele iesite in cale asa ca am revenit la servetele umede. Partea care mi-a placut, desi in buda aia duhnea infernal, a fost mirosul servetelelor AVON Baby - un miros neutru, care nu se agata de maini si nici de fundul copilului si care m-a linistit la nas. Sunt unele  servetele umede care miros a parfum de imi vine sa vomit, altele care miros a crema de maini ieftina. Mirosul astora nu stiu de unde sa il iau; e ceva neutru si placut. Din momentul toaletei din Tulcea ne-am cam invatat la servetele si le-am folosit cu brio la cazare, pe plaja din plin si chiar in barca rapida la intorcere - alta toaleta stramta si mirositoare.
Dupa mult nisip, caca si servetele umede nu ne-am pricopsit cu nicio iritatie si ne-am bucurat tare. Am mancat pachetul ala pe paine si m-am decis ca atunci cand plecam la drum sa cautam un reprezentant AVON sa mai rasfoim catalogul ala ca sa ne facem provizii. Ca bonus, va zic ca se poate sterge si masa de dulceata insirata de copil, mainile de adult dupa ce s-a uns cu crema anti-tantari si gura de la cutia de bere plina de praf de galantar.

Tot in vacanta am mai prins ocazia sa incercam ceva - samponul fara lacrimi AVON baby. La noi e circ mare cand il spalam pe cap pe Luca si din cauza asta facem the dirty job odata pe saptamana. La mare, insa, cum isi arunca chintale de nisip in cap trebuia sa il spalam zilnic ca sa nu ne transforme patul in plaja. Nu, samponul nu a evitat circul, dar macar i-am dat cu el fara grija ca irita ochii. Din putinele mele cunostiinte despre cosmetice stiu ca aproape toate sampoanele pentru bebelusi sunt inofensive pentru ochi iar cel de la AVON se pare ca e ca fratii lui. In plus, are tot mirosul ala misto care m-a cucerit inca de la servetele.

In tolba cu produse promotionale mai sint inca doua chestii, dar m-am lungit cam mult si am sa va zic cu alta ocazie. Pana atunci aruncati un ochi aici: http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/static/microsites/Avon_Baby/products.html
Aici gasiti si preturile. Nu stiu sa va zic daca sunt mici sau mari pentru ca nu sunt la curent cu "piata". Dati-va voi cu parerea si daca aveti chef spuneti-mi si mie va rog.

Am scris despre gama asta noua de la AVON si nu stiu daca va mai intereseaza, fiind inca o serie de produse pentru bebelusi, piata fiind destul de saturata. Cu toate astea, imi fac datoria de a va spune obiectiv intr-un post platit ce cred eu despre produsele testate. Daca nu vreti sa le cumparati si o ardeti bio ca si noi cu produse facute in casa merita macar sa le mirositi. E ceva acolo! Plus ca nu aveti tot timpul la indemana produsul preferat si se merita sa va gasiti o alternativa buna.

17 comments:

  1. bun bun.... si preturile ?

    ReplyDelete
  2. Am pus link in articol. Faza e ca eu nu stiu sa judec daca sunt preturi bune sau pentru ca nu sunt la curent cu "piata". :)

    ReplyDelete
  3. Ce ingrediente contin?
    Sa iti spun un lucru ce l-am citit undeva... Nu stiu daca e reala afirmatia, insa trebuie avuta n vedere... Usturimea de ochi e data de sampoanele cu pH diferit de cel al conjunctivei; cele cu pH asemanatir cu dau usturime, insa tot sunt agresive pentru ochi datorita substantele chimice continute care au rol de spalare. Deci trebuie evitat contactul cu ochii la toate sampoanele!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei zic ca nu contin parabeni. Banuiesc ca asta e de bine. In rest nu am nici cea mai vaga idee. Oricum, eu nu ii spal ochii cu sampon. :) . Poate se mai strecoara rar cate un firicel.

      Delete
    2. Iar faza cu pH-ul....parca tre' sa fie neutru. Ca si al pielii. Deci, cum zici si tu.

      Delete
  4. ---Servetele mede sunt pline de chimicale : poate ar trebui sa pui poza cu ingredientele de pe eticheta avon, sa ne lamurim si noi. Mai degraba umezesti servetelenormale, direct sub jetul de apa ( nu e nevoie sa le atingi de chiuveta ).

    --- Cosmeticele de la Avon sunt TOATE chimice. Numi-as pune pe piele cosmetice chimice, nici sa ma plateasca. Daramite sa-i pun asa ceva pe pielea plodului meu ( daca l-as avea ) ! Toate mizeriile alea se absorb in singe.
    Exista variante 100 % naturale ( cosmeticele "bio" sunt si ele chimice ), nu vad de ce nu le-aa folosi.

    --- Daca postarea e defapt, articol de reclama, atunci e un articol bun : cit de bun poate fi un articol in care se evita citirea ingredientelor de pe etichete ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tzipi, cum scrie si la tag-ul postarii asta e un articol platit. Mai mult, e PRIMUL meu articol platit. :) iti multumesc pentru feed-back. E chiar super important pentru mine sa scriu cat pot de cinstit, deci, mersi de ajutor.
      As fi scris si ingrediente doar ca eu nu inteleg nimic din substantele alea. Ba mai mult, nu prea scrie ce contin. Probabil pentru ca sunt mostre.

      Delete
    2. Sorry ! Nu am vazut unde scrie ca-i articol platit ! Dar sa stii, ca articolul e intr-adevar bun. De regula, articolele de reclama , sunt ingrozitor de plictisitoare si anoste, ca n-am rabdare sa le citesc. Articolul tau, chiar m-a prins !

      Delete
  5. din ce stiu eu, produsele Avon baby nu contin parabeni si nici coloranti. iar la pret sunt accesibile. eu abia astept sa apara propriu-zis pe piata sa le incercam si noi.

    ReplyDelete
  6. Iulia, ti le dam noi sa le testezi daca vrei?

    ReplyDelete
  7. Felicitări pentru articolul platit! La mai multe :)!
    Sincer, e prima variantă mişto scrisă, care m-a făcut să mă gandesc să-mi sun reprezentantul Avon! Ce am mai citit eu prin blogosferă, sunt pe acelaşi ton anost: bla, bla, bla... vai ce bun!

    Ana

    ReplyDelete
  8. foarte frumos anuntat faptul ca e un post platit. companiile platesc sa scrii, nu pentru sa scrii ce vor ele.

    apropos, sunt curioasa daca au cerut sa citeasca postul inainte de a-l pune pe blog. noua ni se cere tot mai des asta si mi se pare putin ciudat...

    ReplyDelete
  9. Într-adevăr, aceste produse nu conțin coloranți și parabeni, dar conțin phenoxyethanol, un conservant despre care puteți citi aici. Această substanță poate proveni din surse naturale (sâmburii de grapefruit) sau chimice. Am găsit această substanță și pe etichetele unor produse bio, dar mă îndoiesc profund de proveniența aturală a acestui ingredient, mai ales când e vorba de producții uriașe.
    Din cercetările pe care le-am făcut pe tema produselor cosmetice și a ingredientelor acestora, am ajuns la concluzia că 90% din produsele din comerț conțin chimicale mai mult sau mai puțin pericuiloase pentru organism.
    Am folosit și eu produsele și sunt de ceeași părere cu tine. Felicitări pentru articolul plătit, găsesc că e sincer și bine scris, mai ales că subiectul nu e foarte la îndemâna bărbaților :).
    Oana J. reprezentant Avon din Titan :))

    ReplyDelete
  10. am uitat să pun linkul despre phenoxyethanol :P
    http://en.wikipedia.org/wiki/Phenoxyethanol

    ReplyDelete