Friday, January 17, 2014

Nu dati banii pe prostii, luati haleala la copii


Se pare ca atunci cand ma plang, ma plang cu ecou si Universul ma aude. Am zis ca nu am ce ii baga in gura eco a copilului meu de sarbatori si nush cum s-a intamplat ca am avut masa si casa plina de chestii misto si bune. Dupa Ma-Na ne-au bucurat si alti colindatori. Doar ca acesti colindatori nu au venit la cersit bani ca sa isi ia tablete cu Android, ca toti copiii din cartier, ci au venit cu sacul plin la usa noastra. Bio Mania a cautat prin camara lor si ne-au pus pe masa o gramada de lucruri care mai de care mai bune si mai sanatoase. M-am bucurat vazand casa plina de chesti sanatoase si mi-am promis in gand inca un Craciun fara masa de dat la stiri. Fara carnat, fara sarmale si fara pastile de bila. 


Normal ca nu am rezistat si tot cu carnat mi-am inchis gura, doar ca a fost facut de Del la cuptior si nu am mai avut nevoie de pastile. Am mancat si vreo doua portocale ca sa imi amintesc de Craciunul copilariei si apoi am cautat linistea. Dar n-am gasit-o pentru ca Lucul dezlantuit de la vria cadourilor scurma prin casa dupa delicii. I-am mai explicat inca odata ce inseamna moderatia si apoi i-am dat drumul in lucerna. Lucerna de la biomania.ro. A bagat ca adevaratul sugiucuri si pufuleti de se uita pe sub ochi la noi intrebandu-se ce naiba avem de stam asa linistiti. Nu lesinasem de la delirul alimentar pentru ca fuseram moderati, cum tocmai am zis si nici nu stateam pironiti in telefon sa trimitem semeseuri de prietenie periodica. Stateam doar linistiti pentru ca ce manca Luca de zor erau doar lucruri bune. Sugiuc ( sau ciubuc sau lollipop, cum vreti ) facut doar din fructe si fara zaharel, pufuleti fara muntele de sare iodata, ciocolata organica indulcita cu nush ce radacini si tot felul de alte minunatii. Am fost fericiti cu totii. Acum, ca sa va convingeti singuri, mi-au promis cei de la biomania niste bunaciuni si pentru voi. Deci la concurs voinicii mei!

Avem o sacosa destul de plina de chestii faine de la  http://www.biomania.ro/ :

nectar premium de ananas 200ml
nectar premium de caise 200ml
paste pentru copii Jungla
jucarie ecologica HappyMais Buburuze-
bomboane cu afine
biscuiti Golosi din grau cu lamaie 

Ca sa intrati in concurs va rog sa imi scrieti un comentariu cu ce va placea sa roadeti cel mai mult in copilarie si daca i-ati si da copilului vostru azi. Eu, de exemplu, pentru ca nu prea eram cu dulciurile mancam cu muulta placere saleuri. De vreo cateva saptamani am redescoperit masinaria de facut saleuri pe la tara, am spalat-o de paianjeni si m-am pus pe treaba. Mancam ca nebunii saleuri "in forma de CD" si imi vine toata copilaria in gura. Nu am mancat sugiucuri din curtea scolii, nici tone de pufuleti dar mancam corcoduse si mere verzi de care ii dau din plin si lui Luca. Voi ce mancati ca apucatii? Haideti la concurs pana Miercuri. Luptati-va caci "se merita".

later edit: va rooog nu mai comentati ca Anonimi la concurs. Daca va e lene sa va logati, scrieti macar un nume, o adresa de mail ar fi parfum ca sa va bunghesc repede daca veti castiga.

latest edit: s-a strigat bingo! castigatorul aici: http://ta-su.blogspot.fr/2014/01/nu-dati-banii-pe-prostii-dati-castigul.html

46 comments:

  1. Ridichi si eclere cu vanilie si cioco peste.....dar nu impreuna :))))separat.

    ReplyDelete
  2. Bezele, saratele cu chimen, orez cu lapte si scortisoara, macaroane cu pesmet sau branza sarata...salivez

    ReplyDelete
  3. Hmm, grea asta... am fost dintotdeauna o pofticioasa :) Dar cele mai savurate bunatati au fost si au ramas inghetata de iaurt si lamaie si dulceata de portocale, ambele facute de bunica mea si apreciate acum si de piticul "din dotare".
    :D

    ReplyDelete
  4. Multe variante nu prea erau pe vremea mea, dar imi placeau la nebunie caramelele acelea tari care se lipeau pe dinti :P Poate ca intr-un moment de maxima generozitate i-as lasa si pe baieti sa guste o bucata din trecutul nostru glorios :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. d'astea ar trebui sa fie mereu la dentist. poti scoate dintii fara durere cu ele :)

      Delete
  5. Imi amintesc ca imi placeau la nebunie bomboanele CIP - oare de ce nu le relanseaza nimeni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. poate erau otravitoare :))) si mie imi placeau!

      Delete
    2. Au reaparut bomboanele CIP, am gasit in Kaufland.

      Delete
  6. Bagam gogosi, mereu erau gogosi la noi in casa facute de mama. Si pufuleti cand mergeam la bunica. Cand mergea cu porumbul la moara la macinat, mereu aducea cate un sac de pungi de pufuleti de acolo. O nebunie:). Din cand in cand il las pe David la pufuleti dar gogosi nu. Sweet is no good.

    ReplyDelete
  7. Am intrat sa dau cu multumesc pt linkul bio! bebele nostru e un pofticios asa ca de acu stau linistita! cu bio-mania avam di tati! :)

    ReplyDelete
  8. nuci umplute, facute tot asa cu forma. si napolitane din acelea spiralate, umplute cu o crema rozzz. din pacate (pentru mine :D) napolitanele astea spiralate nu se mai gasesc, iar nuci umplute am facut o singura data si mi s-a parut ca-i munca prea mare, asa ca am renuntat. copilului nu i-as da decat daca ar vedea la mine si ar cere, dar cum el nu pofteste decat la mamaliga, banane si paine, sunt slabe sanse sa vrea vreuna din cele doua placeri dulci din copilaria mea.

    ReplyDelete
  9. Clatite 'si gososi facute de mama in forme bizare pe care apoi le asociam cu diverse animale, le '' asasinam'' in farfurie si le mancam cu dulceata de visine facuta de bunica. Yummy! Le primeam doar duminica si probabil ca duminica le-as da si eu piciului ce se pregateste sa vina in curand.

    ReplyDelete
  10. Pufuleti in combinatie cu cola. Cola nu i-as da, insa pufuleti da. Mya

    ReplyDelete
  11. Mere,pere,prune din toti pomi fructiferi ai nostri dar si a vecinilor:)
    Si ca dulce faceam turta dulce cu multa scortisoara si covrigei cu chimen

    ReplyDelete
  12. Eu cheltuiam sutele de lei primite pe eugenii, carora de obicei le devoram crema si-atat. Se intampla totusi destul de rar si cred ca doar cu o frecventa atat de scazuta i-as permite si fiului meu sa le manance. Noroc ca nu se gasesc eugenii aici si ca el nu este amator de dulciuri :) ..

    ReplyDelete
  13. Adicatelea cum masina de facut saleuri? Din acelea cu branză? Sau cum? Nu imi imaginez cum arată maşina, asta e.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masina e mult spus. E o presa din metal care se incinge pe aragaz. Doua discuri cu balama in care se pune o lingura de aluat cu branza, faina, ou, chimen si lapte si se preseaza acolo, pe foc, pana se coace (cam 1 minut/ saleu). Rezultatul e un saleu sau saratea in forma de cd, subtire si ultra-gustoasa. :) e vechi si al naibii de greu sa faci saleuri cu el, dar efortul merita. Mmmm

      Delete
    2. Oare de mai gaseste pe undeva asa ceva?

      Delete
    3. Pai am asemenea presa, din fonta cred si luata de la piata (de la tigani). Fac vafe cu ea. Nu stiu daca e aceeasi chestie. Dar se intoarce pe o parte si pe alta si gata vafele. Da, inghite o groaza de timp. Si pazesti aragazul.

      Delete
  14. Guma Turbo si batoane Gersy, pe care le-am cumparat si devorat cu placere anul trecut in ...Egipt 😄

    ReplyDelete
  15. Ciocolata Kiss.
    Nu, nu i-as da daca ar mai fi celui mic. Sau hm, poate hai, o bucatica.

    ReplyDelete
  16. Fondante si serbet. Erau la cofetarie niste fondante delicioase. Daca i-as da Cezarei? Da, dar cu moderatie. Adica una. :)
    Serbetul era facut de o matusa, si era plin de zahar, bine ca nu mai face matusa. Am scapat de grija.

    ReplyDelete
  17. eu eram cu varza murata :)) abia asteptam sa scoata mama varza sa faca sarmale ca mancam pana nu mai puteam si,culmea celor 2 copii ai mei (luca 3.8 si gabriel 1.2 ani) le place la nebunie. nu as fi crezut. chiar azi s au infruptat. pe luca il las sa manance cata vrea, iar lui gabita ii dau cateva bucatele si bag repede varza in frigider ca mai vrea.
    dulciurele....nu prea mancam in copilarie. la tara, unde am crescut eu, ne facea mama dulciuri de casa
    il pupacim pe luculica :)

    ReplyDelete
  18. Eu eram disperata dupa felii de mere uscate, era placere maxima sa le mananc. Clar ca viitorul pitic o sa-i dau sa manance, insa cu moderatie.


    Andreea Manole

    ReplyDelete
  19. Inghetata la pachet (ca de unt), pufuletii si gogosile facute de bunica. I as da si Anei.

    ReplyDelete
  20. lingourile alea de aur chinezesti...guma de mestecat tigara :)) CIP...brifcor si cola! nu i-as da nimic din astea fi-mii :)) las' ca sunt destule, am ce sa-i dau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaaaai! Guma tigara. :))) o iubeam! Putem face ca taica-miu. Pana cand chiar m-am apucat de fumat. :(

      Delete
  21. Guma de mestecat Cola imi placea la nebunie si inghetata polar

    ReplyDelete
  22. Imi placeau....semintele de dovleac...... dulciurile nu prea ...nu erau asa grozave in copilaria mea comunista........

    ReplyDelete
  23. Eclere....inainte sa ajunga mama sa le umple cu crema :)))

    ReplyDelete
  24. Mie imi placeau biscuitii facuti de mamaia, cozonacul bunicii, prajitura ziua si noaptea facuta de mama si ciocolata de casa cu care serveam si colegii de ziua mea. Imi e dor si de laptele de pasare si nucile facute intr-o presa pe aragaz si apoi implute, dar si caisele umplute erau bune. Le mai tineti minte? Aveau si cate o frunzulita verde! Toate erau bune!!!

    Raluca ilie

    Raluiac@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. Grisine, caramele si biscuiti de casa. Copiilor le-as da biscuiti de casa.

    ReplyDelete
  26. Caise verzi, miere in fagure (avea bunicul un stup si se mai intampla cateodata sa scoata miere), placinta de dovleac a bunicii facuta in cuptorul pe vatra din curte, ciorba de fasole cu varza murata din miez de iarna,....

    ReplyDelete
  27. Jeleuri, guma turbo, fondante, suc la dozator :)))

    ReplyDelete
  28. Pufuleti, ciocolatele "Povestea mea" (erau mici, rotunde si aveau pe ele desen cu scufita rosie, lupul, etc), turta dulce (din aceea tare, patrata, de rodeai la ea o ora). Nimic din toate astea nu i-as da copilului meu :-) ... eventual pufuleti bio

    EMM

    ReplyDelete
  29. in copilarie nu eram innebunita dupa dulciuri, pt ca faceam sport de perfoman si aveam interzis :))) insa mancam cu drag tot ce facea mama bun in casa - prajituri, ciocolata, saratele etc....insa cea mai draga amintire este din diminetile de vara, cand mama venea in fiecare zi de la piata cu mere proaspete si stateam in pat, la desene, pana le terminam pe toate :)) unde mai pui ca pe vremea aia erau bio, fiind cumparate direct de la taranii autentici, care inca mai veneau cu ele la piata! inca mai manc mere si acum, dupa zeci de ani de la amintirile respective si am grija ca din alimntatia fiului meu sa nu lipseasca fructele in nicio zi! si, normal, cand va creste, ii voi face prajituri tot in casa, ext cum imi facea mama mie - num ca vor fi mai bio si mai dietetice putin ;) in concluzie, pt ca in copilarie nu faceam excese si nu mcam chestii cu E-uri crlebre si chimicale fara gust, i-as da copilului meu cam tot ce macam si eu!

    ReplyDelete
  30. in copilarie nu eram innebunita dupa dulciuri, pt ca faceam sport de perfoman si aveam interzis :))) insa mancam cu drag tot ce facea mama bun in casa - prajituri, ciocolata, saratele etc....insa cea mai draga amintire este din diminetile de vara, cand mama venea in fiecare zi de la piata cu mere proaspete si stateam in pat, la desene, pana le terminam pe toate :)) unde mai pui ca pe vremea aia erau bio, fiind cumparate direct de la taranii autentici, care inca mai veneau cu ele la piata! inca mai manc mere si acum, dupa zeci de ani de la amintirile respective si am grija ca din alimntatia fiului meu sa nu lipseasca fructele in nicio zi! si, normal, cand va creste, ii voi face prajituri tot in casa, ext cum imi facea mama mie - num ca vor fi mai bio si mai dietetice putin ;) in concluzie, pt ca in copilarie nu faceam excese si nu mcam chestii cu E-uri crlebre si chimicale fara gust, i-as da copilului meu cam tot ce macam si eu!

    ReplyDelete
  31. Pe langa toate verziturile (in special corcoduse si caise, care-mi plac si acum, recunosc), rontaiam seminte de floarea soarelui, iar in excursii gaseam niste bulgarasi de cereale expandate cu sirop de zahar sau cam asa ceva. Mai e pe lista guma de mestecat cu surprize, bomboanele de pom si, cum zicea cineva mai sus, ciocolatelele mici cu foita aurie, in forma de lingou de aur...

    ReplyDelete
  32. gata! http://ta-su.blogspot.fr/2014/01/nu-dati-banii-pe-prostii-dati-castigul.html
    Miha S a castigat! Va multumesc muuuult! M-am decis sa caut gume turbo, guma tigara, bombonele cip si suc la dozator. Or mai fi existand pe undeva?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bomboane Cip -da. Ceva in genul lor, cel putin:). Am vazut printr-un Carrefour..cred..

      Delete
  33. Chiar daca sunt "out" dpdv concurs ..tre' sa comentez, caci am simtit gustul caramelelor in gura..citind ce-ai scris. Alea taride-ti spargeai dintii, maie xact iti scoteai toate plombele(ba chiar masele intregi!)...alea a caror hartie se desfacea dupa ele numa' dupa ce le molfaiai o suta de ani.. NUUUU, nu i-as da! Si fondantele. Gasesc si acum unele asemanatoare la gust, pe la Ana. Nu, nu i-as da nici din astea. Bine...nici eu nu le mancam la 2 ani, ci mai pe la 4-5. Dar..nici atunci nu i le-as da! :)

    ReplyDelete
  34. Miha, te rog sa imi dai mail la
    eduard -punct- grigoroiu @ gmail -punct- com

    ReplyDelete
  35. Nu vreau sa fiu carcotasa, dar acadelele astea bio contin sirop de orez in proportie de 82% (conform descrierii de pe site), ori siropul de orez e format din: glucoza, maltoza etc. Toate astea sunt zaharuri, ceea ce face ca siropul de orez sa aiba un index glicemic mai mare ca zaharul alb din comert, deci mai nociv.
    Daca post-ul asta este strict reclama si nu-i dati copilului, no problem, inteleg, dar daca el chiar consuma produsele astea bio, ar fi bine sa va mai uitati o data pe eticheta, eventual sa vorbiti cu un consilier in nutritie.
    Camelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu scriu doar de reclama. Scriu doar cand chiar cred in ceva. Faza e ca chiar credeam ca sunt mai bune. Am sa caut. Oooof! Nu vad scapare. Ce naiba sa mai fac? Nici macar aerul nu e recomandat. Mersi de info!

      Delete
  36. Eu eram moarta dupa biscuiti. Imi lua bunica Picnic si ii mancam cu gem de prune si unt. Era moarte curate :)) Fi-mea e la fel ca mine, moare dupa biscuiti. Dar, pentru moment, luam doar biscuiti pentru bebelusi fara gluten. Ii dam gluten, dar doar in mod natural ( cereale). Ii luam biscuitei de la pravalia lui bebe ( cam 10 RON cutia) si ajunge muuuult. Daca sunteti interesati de chestii mai sanatoase, va recomand aceste sortimente cu multa caldura :) http://pravalialuibebe.ro/biscuiti-pentru-bebelusi-plasmon

    ReplyDelete